Bulletstorm

För tio år sedan upptäckte Grayson Hunt och hans partners i den hemliga black ops gruppen Dead Echo att de dödat oskyldiga civila, istället för knarkkungar och massmördare som deras befälhavare, General Sarrano, påståt att de gjort. Dead Echo gruppen bestämde sig för att ”hoppa av” och en törst efter hämnd för de många oskyldiga liv Hunt och hans grupp släckt uppstod – för att sedan bli klassade som pirater.

Nu, efter tio långa år får de äntligen chansen till att döda Sarrano. Dessvärre har Hunt ådragit sig en stark grad av alkoholism och igenom ett spontant och blött försök att få hämnd på generalen och hans styrkor lyckas Hunt krascha Dead Echo’s skepp på planeten Stygia – en f.d semesterplanet som dessvärre har fått helt andra invånare än turister nu…

Jag hade inte hört speciellt mycket om Bulletstorm innan jag satte mig och spelade det mer än att det var ett så kallat ”run ‘n gun” lir och, well.. jävlar! Jag älskar spelet. Det är en redig adrenalinpumpare med en hel del skjutande och en stor näve humor som får mig att gapskratta. Visserligen är spelet väldigt linjärt och upprepande, samtidigt som AIn inte är speciellt bra (istället för smart AI har de tryckt in en större mängd under varje strid som i de lite äldre FPS-spelen), men tempot i spelet är på topp och det är sjukt sällan man inte håller avtryckaren inne. Till sitt förfogande har man, utöver sina bössor, även en spark som kan skicka ens fiender in i olika saker i omgivningen (så som gigantiska kaktusar och stålpinnar som sticker ut) och en ”leash” (en manik som sitter på Hunt’s hand) som man kan använda sig av för att slänga runt fiender eller slita ner/loss förkodade saker i omgivningen.

Grafiken är snygg, även om jag till och från fick märkliga buggar som gjorde att karaktärerna i spelet inte rörde på munnen (och ja, jag hade grafiken uppställd på högsta). Hm. Ljud och voiceactingen är tipptopp. Kontrollerna är inte så mycket att snacka om, mer än att man har två use-buttons (beroende på vad man ska använda för något). Spelet innehar även en hel del interaktiva saker, så som att man ska klättra i en ställning för att ta sig över ett stort hål osv.

Nåja. För att inte avslöja för mycket om spelet slutar jag där och avrundar med: Bulletstorm är ett av 2011 års bästa spel (hittils) och gillar man hjärndöda shooters med en näve humor, go for it. Jag kommer att lira igenom det igen – for sure.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>