Prince Of Persia (2008)

Efter att ha tappat bort sin åsna efter en sandstorm stöter en icke namngiven snubbe (spelaren) på en mystisk kvinna vid namn Elika, som besitter magiska krafter. Dessvärre visar det sig att Elika är en Ahuransk prinsessa som har ett mörkt förflutet och en fader som tänker släppa lös Ahriman – en kraftfull och ondskefull gud.

Efter att fadern frigjort Ahriman beger sig Elika och hennes nya partner iväg för att ”rena” kungadömmet som blivit övertaget av Ahriman’s fyra kraftfulla generaler – Krigaren, Jägaren, Alkemisten och Älskarinnan – och förgöra dessa, för att stoppa Ahrimans planer.

Jag införskaffade det här spelet redan när det kom (för 3 år sedan that is), men jag orkade aldrig spela igenom det.. förräns nu. Och jag kan inte direkt påstå att jag är speciellt imponerad. Jag fucking älskar Sands Of Time serien (som nyligen fick en fjärde del) och jag inbillade mig, tyvärr, att även det här spelet skulle vara i samma stuk.. fast med tecknad textur. Men, nä….

Istället fick jag ett stort fuck you rakt i nyllet och ett upprepande och enformigt spel som gav mig mer frustration än nöje. Till att börja med involverar spelet knappt några strider, bortsett ifrån bossfighterna som inträffar då och då. Efter att ha ”renat” varje område ska man behöva springa och leta efter så kallade Light Seeds – dvs lysande bollar – för att kunna låsa upp krafter, för att kunna komma åt andra områden senare i spelet. Till en början är det helt okej att pyssla med just det, men efter att ha suttit och spelat igenom hälften av alla områden och samlat ihop alla jävla Light Seeds så blir det sjukt upprepande och inte ett dugg roligt – bortsett ifrån striderna då.

Akrobatiken (som är en viktig del i ett Prince Of Persia spel) är som i Sands Of Time; du ska hoppa, slänga dig, flyga runt osv. för att ta dig igenom varje område. Det som skiljer det här spelet mot exempelvis Sands Of Time är att du kan inte dö. Jag skojar inte. Du kan INTE dö, hur mycket du än försöker. Varje gång du ”dör” räddar Elika dig, vilket gör att det automatiskt inte finns något som kan kallas för Game Over i det här spelet. Visserligen kan det vara bra på sätt och vis, men samtidigt ser jag inte riktigt anledningen till att inte ha någon form av Game Over i ett spel. Men bara för att man blir räddad innebär ju detta inte automatiskt att inte spelet blir irriterande – hell no! När man blir räddad får man göra om samma sak igen (så klart), men om man failar på fel ställe kan man få lov att göra om en lång, lång kombo av akrobatik, vilket i förlängningen blir SKITIRRITERANDE.

Grafiken ser sisådär ut. För att vara ett spel som har 3 år på nacken ser grafiken helt okej ut – troligtvis mycket tack vare den tecknade texturen spelet har. Spelet har dock irriterande grafikbuggar som stör mig till och från (speciellt när bilden buggar ur helt och skärmen blir svart, även om man hör spelet fortsätta i bakgrunden). Voiceactingen är däremot bra och håller ungefär samma standard som Sands Of Time serien. Ljuden är även dem godkända.

Kontrollerna är gjorda för konsoll (360 och PS3) och suger verkligen röv på PC versionen. När det blir ett QTE (Quick Time Event) ser man bara en symbol av knappen man ska trycka för att ”vinna” QTEn. Om man vill ha reda på vilka knappar det är får man lov att memorera detta ifrån kontrollmenyn. För helvete, lägg in vilken jävla knapp jag ska trycka i QTEn istället – idioter.

Storyn i spelet är hyfsad och händelseförloppet (storymässigt) är sisådär. Vissa grejer är rätt förutsägbara, vissa är det inte. Slutet är däremot helt värdelöst och om man råkar ha spelet på 360 eller PS3 så kan man införskaffa sig en DLC som heter The Epilogue – där man får veta vad som inträffade efter det värdelösa slutet i det här spelet. Vi som sitter på PC versionen får nöja oss med det vi fick, helt enkelt. Snålkukar.

Prince Of Persia från 2008 är, enligt mig, en svag del i Prince Of Persia samlingen och den står sig sjukt dåligt i jämförelse med Sands Of Time spelen. Skippa det här och lira Sands Of Time serien istället – även om grafiken i de spelen inte är den mest moderna.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Prince Of Persia (2008)

  1. Pingback: Prince Of Persia: The Forgotten Sands | Usel Avsmak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>