Armed And Dangerous

I (det fiktiva) landet Milola har den ondskefulle konungen Kung Forge tagit makten och regerar tyranniskt. Landets enda hopp verkar ligga i händerna på en grupp med tjuvar kända som Lionhearts – bestående av den karriär kriminelle Roman (spelaren), hans barndomspolare Jonesy och en av Kung Forge’s té-besatta robot livvakter som bytt sida kallad Q. Efter att ha lyckats frita Roman’s adoptivfar – Rexus – beger sig gruppen efter ”Book of Rule”, en uråldrig artefakt med kraften att kunna förgöra Kung Forge’s välde.

Jag tänker inte gå in speciellt djupt på det här spelet mer än att säga att det är ett schysst third person (med några enstaka first person banor) spel som är väldigt underhållande men som samtidigt har sina moment då man bara vill stänga av spelet och avinstallera skiten – mycket tack vare att fienderna kan sopa mattan med en på bara några få sekunder om man inte passar sitt arsle. Spelet har nästintill non-stop action och emellanåt blir striderna förbannat stora. Det är du mot ett tiotal fiender på en och samma gång och det gäller att röra på påkarna för att inte bli ihjälskjuten. Spelet erbjuder dessutom en hel del humor och då karaktärernas röster är lånade av brittiska skådespelare får karaktärerna en extra touché som gör att man emellanåt gapskrattar åt deras upptåg.

Grafiken är, så klart, gammal och får troligtvis de flesta kvalitékåta personerna att få magsår av spelets alla kantiga texturer och uråldriga grafiska uppbyggnader. Jag själv bryr mig inte så noga.. mer än att jag kanske kan tycka att spelet skulle må bra av att få sig en remake – eller varför inte en uppföljare?

Nåväl. Armed And Dangerous är ett skojigt litet spel från förra eran av spel och råkar man få tag i det tycker jag att man gott kan lira igenom det.

Det här inlägget postades i PC, Xbox och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>