Metal Slug 6 (Sammy Atomiswave)

General Morden är tillbaka med sin armé – och han är inte ensam. Marsianerna från Metal Slug 2/X och 3 är också tillbaka. Men någonting betydligt farligare hotar världen och Marco, Tarma, Fio, Eri, Ralf och Clark måste nu slå sig samman med Morden och marsianerna för att slå tillbaka det.

Metal Slug 6 (som släpptes 2006) erbjuder lite nya grejer. Exempelvis ett nytt sorts melee vapen man kan plocka på sig, ett nytt system som gör att du kan bära 3 vapen samtidigt (bortse ifrån din pistol), nya fordon, nya banor och nya bossar (flera av dessa är kick ass). Karaktärerna har blivit lite förändrade med. Tidigare var det ingen större skillnad på dem, i del 6 i serien har de olika abilities så som att en person kan få mer ammo och en annan gör mer skada med sin vanliga handgun osv.

En annan sak som är ny är att du kan välja att köra bana för bana, eller anta dig arcade mode – vilket ger dig två svårighetsgrader (easy och hard). Bestämmer du dig för easy får du köra igenom 4 av de 5 totala banorna i spelet med ett stort fuck you i form av ”To be continued” innan uppdrag 5 börjar. Kör du hard, då får du köra all the way. Och som i del 5 i serien dyker det upp cutscenes lite här och där för att driva storyn (som vi egentligen inte bryr oss ett skit i, right?) vidare.

Jag gillar 6an skarpt. Även om det inte har så mycket nytt för oss som spelat de tidigare spelen i serien så är det ändå ett riktigt bra spel som ligger kring första spelets höjder.

Det här inlägget postades i Retro och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>