Dante’s Inferno

Även om det strider mot hans tro begår korsriddaren Dante (spelaren) flera synder under det Tredje Korståget – där han medverkade som general. Senare, när Dante anländer hem till Florence, finner han sin älskade Beatrice och sin fader Alighiero brutalt mördade. Beatrice’s själ uppenbarar sig inför Dante – för att i nästa stund bli ivägdragen av en skuggig manifestation av Lucifer ner till helvetet. Dante beger sig efter och måste nu ta sig igenom helvetets nio cirklar för att rädda Beatrice…

Jag älskar hack ‘n slash och de som har följt mina recensioner sen jag började med dem vet nog det rätt väl vid det här laget. Dante’s Inferno är inget undantag, men är dessutom ett av de mest irriterande hack ‘n slash spel jag har spelat tror jag. Vissa moment i spelet är så jävla löjligt svåra att man måste bli förbannad innan man tar sig förbi dem, av någon underlig anledning.

Ett exempel på ett ”fel” spelet har är att det är sjukt irriterande att Dante inte kan avbryta en kombo (som t ex War eller Kratos kan i Darksiders och God Of War spelen) om man t ex är på väg att bli attackerad. Detta kan medföra att man åker på en rejäl ass whooping från helvetet (insert gapskratt here). Kameran är också ett problem som upprepar sig lite här och där igenom spelet – man ser helt enkelt inte vad man sysslar med på vissa ställen i spelet och emellanåt tappar man bort Dante tack vare att det är så mycket skit på skärmen att hålla reda på. Spelets svårighetsgrad är dessutom urlöjlig. Jag menar.. normal svårighetsgrad ska väl ändå inte kännas som very hard, eller? Nä. Trodde inte det heller. Eh.. och så vidare.

Kontrollerna är helt okej och man kommer snabbt in i dem. Grafiken är snygg och videorna är välgjorda (både cutscenesen och de 2D animerade videorna). Ljud och voiceacting är top-notch och ger en lite filmatisk känsla – thumbs up där. Spelets story är rätt regelrätt och bjuder inte på speciellt många vändningar (speciellt inte om man har sett den animerade filmen som är löst baserad på det här spelet, recension finner ni här på den).

Nåja. Dante’s Inferno är inte felfritt, men det är ändå ett jäkligt schysst spel – fast jag skulle nog bara rekommendera det till de som har en fetisch för hack ‘n slash (så som mig själv). Alla andra kan söka vidare. Så äre.

Det här inlägget postades i Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>