Portal 2

Spoilervarning. Många år har gått sedan händelserna i Portal och Chell (spelarkaraktären i första Portal) vaknar upp efter att ha varit nedfrusen hos Aperture Science – som har förfallit i glömskan. Med hjälp av Wheatley – en personlighetskärna – tar sig Chell till en flyktkapsel, men när de försöker aktivera den aktiverar de av misstag också GLaDOS (den onda datorn i Portal) – som inte har förlåtit Chell för att ha ”mördat” henne för alla år sedan och börjar nu att bygga upp den raserade fabriken för att sätta Chell i fler tester.

Nu har jag alltså orkat mig igenom den efterlängtade uppföljaren till en av 2007 års största spelhändelser och, mjae..

Mitt tycke om Portal 2 är att det är ett bra spel, utan tvekan, men att det skulle vara det absolut bästa spelet år 2011 får mig bara att fnysa. Singleplayer delen är helt okej – det börjar löjligt lätt, för att gradvis bli svårare (det blir emellertid aldrig riktigt, riktigt svårt i min mening). Co-op delen är däremot the real deal enligt mig. Att spela med en polare och hela tiden samarbeta för att ta sig vidare i varje test chamber är sjukt kul och är, för mig, highlighten i spelet. Gameplayet är som i det första spelet, med några nya element som inte existerade i föregångaren.

Medans Portal bjuder på ett och annat riktigt skönt gapskratt här och där försöker Portal 2 gå i samma fotspår – men misslyckas rätt grovt i mitt tycke. Humorn är inte alls lika skojig, utan är till större delen faktiskt bara jävligt irriterande. Någon enstaka gång kan jag faktiskt garva till, men det är långt mellan garven och jag är inte imponerad på den punkten.

Mer än så har jag inte att säga om spelet. Portal 2 är ett bra spel, missförstå mig rätt, men det är verkligen inte år 2011 års bästa spel – for sure – men det är ett givet val om man gillade det första spelet.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>