Prince Of Persia: The Forgotten Sands

Prince Of Persia: The Forgotten Sands är den fjärde delen i Sands Of Time serien och utspelar sig mellan Sands Of Time och Warrior Within spelen och fyller alltså ut mellanrummet mellan de två spelen – alltså en interquel, en story som utspelar sig mellan två redan existerande historier.

Spelets story är iaf följande: Prinsen (spelaren) ridar igenom öknen för att träffa sin broder Malik och lära sig ledarskap ifrån honom. När Prinsen anländer till Malik’s palats upptäcker han att det är under attack av en armé som, antagligen, är ute efter skatten som finns undangömd där. Prinsen tar sig in i Malik’s palats och möter upp sin broder i skattvalvet. Malik förklarar att han strider en förlorande kamp och att han måste förlita sig på en sista utväg eller fly. Prinsen försöker förmå sin broder att inte genomföra sin plan, men Malik släpper lös Solomon’s Armé – en armé av olika varelser, bestående av sand – med hjälp av en magisk sigill. Både Prinsen och Malik lyckas få varsin del av sigillen som släppte lös armén, som skyddar dem från att bli förvandlade till sandstatyer – vilket var resten av kungadömmets öde. Delarna av sigillen tillåter dem också att absorbera krafterna ifrån de fiender de besegrar och gör dem på så vis starkare.

De två bröderna blir dock separerade och Prinsen finner en portal till domänerna tillhörande Razia – en Djinn. Razia förklarar för Prinsen att Solomon’s Armé inte var Kung Solomon’s utan en armé som var utsänd för att döda honom. Efter att ha fått instruktioner om hur han ska kunna fängsla armén på nytt beger han sig iväg efter sin broder för att få tag i den andra halvan av sigillen. Dessvärre har Malik andra planer för sin del av sigillen och det är nu upp till Prinsen att finna ett sätt att stoppa Solomon’s Armé…

Efter att ha klarat ut Prince Of Persia spelet ifrån 2008 (recenserat här) kändes det underbart att få sätta sig och spela en ny del i Sands Of Time serien. Pusslena var småknepiga och striderna var många och hyfsat utmanande – precis som ett Prince Of Persia spel SKA vara. Men allt som de tre första spelen i serien hade har även det här spelet och dessvärre följer även frustrationsmomenten med därifrån också….

Om man har spelat igenom Sands Of Time, Warrior Within och The Two Thrones så vet man hur sjukt jävla irriterande vissa moment i spelen kan vara. Man kan få sitta och göra om samma sak om och om och om igen för att man råkar trycka på fel knapp eller att man inte hinner trycka.. eller att gubbfan bara gör fel kommando fastän man tryckt på rätt knapp. Ja, ni fattar. I The Forgotten Sands är frustrationen back, full fucking force. Vissa ställen i spelet är så jävla frustrerande att det blir löjligt (speciellt de förbannade vattendelarna) och har man kort stubin med spel borde man nog undvika det här (och de tre tidigare titlarna i serien), såvida man inte vill ha hela sin dag förstörd så fort man slängt igång spelet.

En annan grej jag störde mig på, fast som jag vande mig vid, var att Prinsen rör sig i ultrarapid i striderna. Han slår som en 85 årig gammal kärring med reumatism och när jag har tryckt ca 100 gånger på musknappen har han slagit 5 gånger. What the fuck? I de tidigare spelen kändes det som att Prinsen gav mer respons när man tröck på attackknappen än i det här spelet. Fast jag kan ju ha fel, det var ju faktiskt ett tag sen jag lirade dem…

Anyway. The Forgotten Sands är inte felfritt, men det är ett förbannat bra spel. Bra story, schysst gameplay som erbjuder en del utmaning, helt okej grafik (även om den kunde ha varit lite bättre kanske) och kontroller som man vänjer sig hyfsat snabbt vid (även om de kan vara frustrerande i början). Rekommenderas till de som gillar de första tre spelen i serien – och de som gillar äventyrspel av den här typen.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Wii, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>