Alan Wake

Bästsäljande thriller-författaren Alan Wake har inte kunnat skriva någonting vettigt på två år. Han och hans fru Alice reser iväg till den lilla staden Bright Falls, Washington, för en kort semester i hopp om att Alan ska få tillbaka sin inspiration. Efter att ha fått nycklarna och en karta till den hyrda stugan de ska bo i beger sig paret iväg till Cauldron Lake.

Medans de packar upp överaskar Alice Alan med en skrivmaskin åt Alan i stugans arbetsrum, i hopp om att han ska kunna påbörja sin nästa roman. Förbannad över Alice’s envishet går Alan ut för att försöka skingra tankarna – bara för att höra Alice vettskrämda skrik strax därefter. Han upptäcker att något har dragit Alice ifrån stugan ner i sjön, varpå han dyker efter henne och förlorar strax därpå medvetandet.

Alan vaknar senare upp ensam i deras bil, som han kraschat en bit utanför Bright Falls. Han börjar att ta sig tillbaka till staden, men upptäcker snart att allt inte är som det ska då han försöker lösa mysteriet om sin frus försvinnande…

Jag tänker inte skriva speciellt mycket om Alan Wake faktiskt – mest tack vare att jag antar att de flesta redan har spelat det här spelet och vet hur det är. Hur som helst så tycker jag precis som alla andra; det är awesome och hade kunnat bli en sjukt bra TV-serie, om de bestämt sig för att göra det här till en TV-serie istället för ett spel (även om faktiskt spelet är uppbyggt som en TV-serie).

Jag har inte speciellt mycket att klaga över heller faktiskt. Möjligtvis att siktet man har i spelet hade kunnat varit bättre istället för att köra på samma skitkoncept som Resident Evil 5 har på 360n. Annars är det ett sjukt jävla bra spel. Man kommer snabbt in i kontrollerna, storyn är välskriven och intressant/spännande, actionbitarna är välgjorda och voiceacting/ljud är superbt. Grafiken hade kunnat vara lite bättre, men (som en polare brukar säga) 360n har ett par år på nacken nu och det märks bland annat i det här spelet.

Nåja. Alan Wake är klart ett av 2010 års bästa spel. Har man inte lirat det och har tillgång till det; spela igenom det direkt – du kommer inte ångra dig.

Det här inlägget postades i PC, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Alan Wake

  1. Pingback: Alan Wake’s American Nightmare | Usel Avsmak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>