Metal Slug 4 (Neo Geo)

Ett år efter händelserna i Metal Slug 3 står världen inför ett nytt hot i form av ett mystiskt och dödligt datorvirus som hotar att attackera och förstöra alla nationers militära datorsystem. Tarma och Eri är oförmögna att hjälpa då de är ute på andra uppgifter vilket gör att Marco och Fio blir inkallade för att undersöka situationen tillsammans med två nykomlingar, Nadia och Trevor. I deras undersökande upptäcker gruppen att en terroristorganisation kända som Amadeus ligger bakom och gänget beger sig in i strid mot Amadeus’ styrkor, med förhoppningen att förstöra datorviruset innan det får chansen att förstöra alla militära datorsystem i världen.

Fjärde spelet (som släpptes 2002) i serien erbjuder ett par nya grejer, så som dubbla maskingevär, en bunt nya fordon, nya fiender, nya bossar, något nytt bonussystem som gör att man kan få fläskigare bonus i slutet på varje bana om man inte dör och en ny sorts transformation – som gör att du blir en apa. Mycket mer än så är det inte. Utmaningen är som i de tidigare spelen och storyn märks inte direkt av under spelets gång som vanligt – och vem fan bryr sig i den egentligen?

Jag har mer eller mindre inget att gnälla över när det gäller den fjärde delen i serien, utöver att (som i tredje spelet) det var snålt med nya vapen och grejer man kunde plocka på sig. I övrigt var allt annat jävligt bra, lagomt utmanande och kul – ungefär som första och tredje spelen i serien.

Det här inlägget postades i Retro och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>