Dead Space: Ignition

Franco Delile (spelaren) och hans partner Sarah blir ivägskickade för att fixa en hiss ombord på The Sprawl, bara för att finna bevis om sabotage. De blir sedan kallade till att fixa en huvuddator, återigen finner de bevis om att skadorna är avsiktliga. Medans de skickas vidare på andra jobb hör de avlägsna skrik och undersöker, enbart för att springa rakt in i en grupp människor som blir attackerade av de groteska ”Necromorphs”. Invasionen på The Sprawl har börjat…

Dead Space: Ignition utspelar sig (om nu någon inte förståt det) före Dead Space 2 och är därmed en prequel (eller en midquel, då spelet utspelar sig både före Dead Space 2, men samtidigt efter Dead Space). Gameplayet skiljer sig SJUKT mycket ifrån de övriga Dead Space spelen. Istället för att springa och skjuta Necromorphs måste man här klura ut en hel rad med olika pussel, varav vissa är svårare än andra. Necromorphsen får vi bara se i de tecknade ”cutscenesen” (som är mer eller mindre bara tecknade bilder med ljud till) och hela spelet koncentrerar sig helt på pusslande och småspel.

Personligen tycker jag att Dead Space: Ignition är sisådär. Delvis blev jag lite besviken över att det bara är ett pusselspel (det känns helt enkelt som ett billigt sätt att knyta ihop storyna mellan DS1 och DS2) och delvis saknar spelet helt och hållet actionelementen ifrån de tidigare spelen – den är helt bortblåst faktiskt. Jag gillar pusselspel ibland, missförstå mig rätt, men jag inbillade mig av någon konstig anledning att Ignition skulle vara helt annorlunda mot vad det var.

Som pusselspel är Ignition helt okej dock, men det känns som att utvecklarna kunde ha tryckt ur sig någonting lite bättre och mer actionorigenterat – så man hade känt igen sig ifrån de övriga DS-spelen – än det här. Dead Space: Ignition är helt klart enbart för hardcore fans till Dead Space spelen som bara måste ha hela Dead Space storyn framför sig. Och yeah, jag är en av dem…

Läs gärna min recension av Dead Space 2 och Dead Space 2: Severed här och här.

Det här inlägget postades i Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dead Space: Ignition

  1. Pingback: Dead Space: Extraction | Usel Avsmak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>