Painkiller: Redemption

I den fjärde expansionen till Painkiller får vi återigen ta på oss rollerna som Belial (från Painkiller: Overdose) och Daniel Garner (ifrån Painkiller och Painkiller: Battle Out Of Hell). Efter att ha dödat Lucifer och hans generaler blir Daniel Garner förrådd av Eve (en av karaktärerna i Painkiller), som tar tronen och blir Helvetet’s nya härskarinna. Daniel blir emellertid räddad av Belial och de två slår sig ihop för att stoppa Eve och hennes ondskefulla planer.

Painkiller: Redemption var, precis som Overdose, till en början en mod som skapades av en liten grupp fans under namnet Eggtooth – och bjuder inte på speciellt mycket nytt. Det är samma tugg återigen över 6 banor med närmare 6000 fiender att tampas med… det är också här spelet faller jävligt platt för mig.

Jag älskar Painkiller-originalet och dess första expansion. Overdose var helt okej och Resurrection var bara skräp – och dessvärre följer även Redemption i Resurrection’s fotspår. Delvis är det på tok för stora strider och delvis är det samma jävla tugg återigen utan några direkta förändringar. Om de ska skapa ett mod/expansion så lär de för fan se till att det har någonting nytt att erbjuda – tycker då iaf jag.

Actionbiten är sjukt jävla intensiv – rent utsagt löjligt intensiv faktiskt. Du får pusta ut i ca 2 sekunder för att sedan röja ner nästa våg av fiender som är ute efter att piska ditt arsle gult och blått – vilket de ganska troligen gör, då många av striderna utspelar sig i rätt trånga utrymmen med väldigt liten yta att röra sig på.

Painkiller: Redemption är (återigen) en besvikelse för mig och jag väntar ivrigt på att People Can Fly ska få fingrarna ur arslet och trycka ur sig Painkiller 2 – eller åtminstone en vettig expansion som faktiskt har någonting nytt att erbjuda och som faktiskt inte är totalt jävla omöjligt att ta sig igenom. Fast råkar man vara en spelmasochist och bara måste plåga sig igenom spel så kan man säkerligen finna någonting kul i den här smörjan. Undvik.

Läs gärna min sågning av Resurrection här.

Det här inlägget postades i PC och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>