Metal Slug X (Neo Geo)

Som jag skrev i min recension av Metal Slug 2 så är Metal Slug X (som släpptes 1999) bara en re-release av Metal Slug 2 fast med lite förändringar och fixar för de fel som fanns i originalreleasen av spelet.

Skillnaderna mellan Metal Slug 2 och X är hyfsat märkbara. En del av musiken remixad eller smått förändrad jämtemot originalets musik. Många av banorna har blivit förändrade tidsmässigt, istället för att banorna enbart utspelar sig under dagtid eller nattetid kan banorna utspela sig under skymning, gryning eller solnedgång. Det är också möjligt för spelarkaraktären att bli fet genom att samla på sig mat på varje bana efter uppdrag 2, medans man bara kunde bli det efter uppdrag 4 i originalreleasen. Det är mindre slowmotion än i Metal Slug 2 (vilket är ett stort plus). Fordonstyper och placeringar är oftast förändrade och det är generellt sett mer power ups, fångar och objekt (speciellt mat) som oftast är gömda och måste bli skjutna för att man ska kunna ta dem. Tyngre versioner av vapnen har blivit tillaggda i X också, vilket gör mer skada och har ett större (eller längre) nedslagsområde. Om ens karaktär blir fet medans man använder de tyngre vapnen gör man ännu mer skada. Flera nya vapen har laggts till och en ny Metal Slug (dvs pansarvagn), Golden Metal Slug, har blivit tillaggd i uppdrag 3. Avslutningsskärmen har även den fått en uppdatering i form av originalritningarna för Metal Slug (pansarvagnen), istället för en svart skärm som är använd i Metal Slug 2.

Allt detta låter ju skitbra, inte sant? Metal Slug X måste ju vara en bättre version av Metal Slug 2, eller hur? Nä. Inte direkt. Spelet är väl okej och att de slängt in lite nya grejer gör spelet lite mer tilldragande att lira, men samtidigt så har de även ökat mängden av fiender och ändrat deras placeringar. Detta medför givetvis att svårighetsgraden ökar och precis som med Metal Slug 2 så känns det som att om man lirat det här spelet på en arkad automat hade man troligtvis behövt en kasse med mynt till hands för att kunna trägla sig igenom skiten.

Det här inlägget postades i Retro och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>