Gears Of War

Om man, av någon väldigt underlig anledning, inte lirat Gears Of War och är gamer så bör man ta och skola om sig. Gears Of War var, är och förblir ett av de bästa actionliren genom tiderna. Det här är en kortare återblick av Gears Of War tack vare att den tredje delen i serien är på ingång (ja, det är ju bara ett par veckor kvar i skrivande stund). Storyn är som följer, på ett ungefär:

Fjorton år efter ”Emergence Day” – då ett krig mellan den mänskliga armén COG och de groteska underjordiska bestarna Locust utbröt på planeten Sera – blir Marcus Fenix, en f.d COG (Coalition of Ordered Government) soldat, återinsatt i militären efter att ha spenderat fyra år i fängelse tack vare att han övergav sin post för att försöka rädda sin fader, Adam Fenix. Fenix’s vän och gruppkamrat Dominic Santiago lyckas rädda honom ur fångenskapen och efter ett par eldstrider sluter de upp med de andra i deras grupp, Delta Squad.

Återföreningens glädje blir emellertid kortvarig då Delta Squad får i uppdrag att få tag i ”resonatorn”, en apparat som ska kunna göra upp en karta över ”The Hollow” – ett underjordiskt system där Locust armén har sin bas – och senare detonera ”Lightmass bomben”, som bör förinta hjärtat av Locust’s styrkor. Men att hitta apparaten och sedan bomba Locust’s bas är betydligt lättare sagt än gjort och en helvetisk resa påbörjas, där Marcus står i ledningen för Delta Squad…

Gears Of War, som släpptes för hela 5 (!) år sedan står sig helt fantastiskt bra än idag. Grafiken är fortfarande snygg, spelets action är tipp-topp, voiceactingen och spelets ljud är klockrena och.. well.. det är en guldklimp helt enkelt. Har man dessutom en polare att slänga igång spelet tillsammans med så är ju det bara ytterligare ett plus i kanten för det här liret.

Mycket mer än så har jag inte att skriva (åtminstone av värde som ingen redan vet om det här spelet), så avrundningen blir; har du inte lirat Gears Of War, då är det dags att du skolar om dig som gamer – NU! Härnäst; återblick på Gears Of War 2.

Det här inlägget postades i PC, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>