Gears Of War 2

Här följer den snabba återblicken för Gears Of War 2, som jag utlovade i återblicken av det första spelet:

Sex månader efter detonationen av ”Lightmass bomben” har Locust armén överlevt och fortsatt kriget mot mänskligheten och har, med okända medel, börjat sänka hela mänskliga städer. Med fortsatta stora förluster inom COG’s leder börjar de planera en motattack mot Locust genom att använda Grindlifts – kapslar där soldaterna kan färdas ner under backen – och attackera Locust arméns hem, ”The Hollow”.

Marcus Fenix och hans grabbar i Delta Squad är några av de första som skickas in i ”The Hollow” för att försöka finna anledningen till städernas försvinnande – och sätta ett stopp för det, samtidigt som Dominic febrilt försöker att finna sin spårlöst försvunna fru. Men allt eftersom att sanningen kommer fram i ljuset börjar Marcus och de andra grabbarna i Delta Squad att inse att de kan komma att behöva offra mer än vad de från början egentligen trott…

Gears Of War 2 känns lite som en finslipning av det första Gears; allt som var ruskigt bra i det första är desto bättre här, samtidigt som spelet erbjuder ett och annat nytt här och där. Gears Of War 2 är troligtvis en av de bästa uppföljarna som gjorts i spelväg och är till och med – enligt mig själv iaf – bättre än det första spelet (även om det så klart kickar ordentligt med ass).

Men att recensera Gears Of War 2 tre år efter dess release är ungefär som att sitta och stirra på en avstängd TV; det ger inte ett skit egentligen. Menee.. har man av någon underlig anledning varken lirat det första eller andra spelet bör man ta sig ann de här fort som faaaaan innan releasen av det tredje spelet som släpps om ett par veckor – i skrivande stund. Rekommenderas starkt.

Det här inlägget postades i Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>