F.3.A.R.

Spoilervarning. Fyra månader efter explosionen som ödelade staden och efter händelser i Fairport står det klart att Alma’s övernaturliga influenser har överlevt – och värre; hennes paranormala krafter har växt i styrka och har börjat ta sig in i vår verklighet. Armacham fortsätter att försöka att eliminera alla bevis om händelserna i staden och de kvarvarande F.E.A.R. soldaterna fortsätter sitt uppdrag att stoppa Alma.

Det har nu gått nio månader efter händelserna (i de två första spelen) och Point Man (spelarkaraktären i första F.E.A.R. och Extraction Point) har blivit tillfångatagen av Armacham Security och förhörs i ett fängelse. Paxton Fettel, Point Man’s ondskefulla och övernaturliga broder, rycker in och släpper Point Man fri. De två bröderna formar en ostadig allians och måste tillsammans ta sig till Alma – för att återförena familjen…

Aaaah.. äntligen klar med nya F.E.A.R. och, well, jag är nöjd. Väldigt nöjd, faktiskt. Spelets action är stenhårt och mölar på i bra hastighet, de paranormala incidenterna finns där men är inte ett dugg läskiga (skräcken är helt borta, mer eller mindre) och att de fräschat upp spelets koncept ett steg är nice. Grafiken ser bra ut, voiceactingen är filmatisk och ljudet är lysande – ingenting att klaga på där direkt.

Men sen så har jag bara lirat singleplayer delen av spelet och inte provat co-op delen av F.3.A.R., men jag kan tänka mig att den är jäkligt nice om man spelar med rätt person. Hur som helst är singleplayer delen jävligt nice, men känns väldigt utformad för konsoll och inte för PC.

Ett nytt level-system är infört också, vilket gör att man slipper springa och leta efter re-flex boosts och intell och kan där med koncentrera sig mer på skjutandet och mindre på letandet. En till sak som är förändrad är att man kan spela som både Point Man och Fettel. Fettel kan man emellertid inte spela som förrän man har spelat ut just den banan man är på som Point Man. Detta medför så klart att det blir en del upprepningar, men ett par förändringar här och där finns när man spelar som Fettel – exempelvis kan man ta sig till platser där Point Man inte kan ta sig. Ett coversystem är dessutom infört nu, vilket kan vara väldigt behövligt i vissa strider.

Nåväl. F.3.A.R. är en bra uppföljare och jag gillar den – som dess föregångare. Det ska bli intressant hur de tar nästa steg i F.E.A.R.-universumet tack vare det dubbla slutet i det här spelet. Well; den som lever, den får se…

Rekommenderas. Övriga F.E.A.R.-spel finner ni recenserade på den här söklänken.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>