Metal Slug (Neo Geo)

Vem av oss gamers som är kring 20 års åldern minns inte de där arkad automaterna man tröck i en femma eller tia för att spela på och som sög av en ens pengar snabbare än vad föraren till en Hemglassbil kunde göra? Metal Slug släpptes 1996 till Neo Geo automaterna (och sedan till dess konsoll) och blev snabbt populärt tack vare sitt snabba och humoristiska gameplay. Nu, 14 år senare, har Metal Slug inte bara fått en hel bunt uppföljare och fristående spel utan ses av många som en klassiker i shootergenren. Att det dessutom blivit konverterat till senare konsoller (så som PS, PS2, Xbox, Sega Saturn, PC, Wii osv) säger ju en del om vad för status det har.

Någon direkt story existerar inte i spelet. Du axlar rollen som en (eller två, beroende på om du spelar med en polare) soldat som skickas in för att plocka ner en galen general, eller något i den stilen. Enda problemet är att det är en hel armé med korkade soldater, tanks, flygplan och bossar i slutet på vardera uppdrag som måste besegras för att komma åt den jäveln.

Grafiken, som är tecknad för hand, står sig än idag riktigt bra. Det kombinerat med ett snabbt, actionfyllt och komiskt gameplay gör Metal Slug till en odödlig klassiker bland oss shooterspelare.

Det här inlägget postades i Retro och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>