Rogue Warrior

Richard Marcinko och hans team av Navy SEALs skickas in till Unggi, Nordkorea, för att under ett klassifiserat uppdrag motta dokument ifrån en nordkoreansk golare om ballistiska missiler av en okänd design som Nordkorea tydligen skall inneha, samtidigt som de ska undersöka en fabrik som påstås utveckla missilerna.

Kort efter att Marcinko’s enhet landat tar de ut en patrull med nordkoreanska soldater, men en av dem ådrar sig bara skador och lyckas dra ur sprinten till en handgranat som i sin tur dödar Marcinko’s grupp. Admiral Peyton, befälhavaren av operationen, kräver att Marcinko ska avbryta – som vägrar och säger att han har för avsikt att avsluta uppdraget. Efter att ha tagit sig igenom Unggi begriper Marcinko att han är för sen och finner golaren död. Men i golarens lägenhet hittar han dokument om raketavskjutningsramper som har blivit utvecklade i Unggi. Peyton beordrar Marcinko att förstöra avskjutningsramperna till varje pris, men hotet mot USA sträcker sig betydligt längre än så och en kamp mot klockan tar sin början…

Rogue Warrior är ett rätt intressant stycke spelhistoria. Redan 2006 släppte Bethesda Softworks och Zombie Studios information om att de skulle släppa en taktisk first person shooter under titeln Rogue Warrior: Black Razor, som skulle släppas under 2007. 2009 dök spelet återigen upp. Bethesda Softworks publicerade att de inte var nöjda med Zombie Studios’ arbete och lämnade över utvecklandet till Rebellion Developments. Det mesta i spelet förändrades och Rebellion slopade större delen av Zombie Studios’ arbete för att börja från scratch. Spelets titel ändrades från Rogue Warrior: Black Razor till enbart Rogue Warrior och den välkände skådisen Mickey Rourke fick jobbet att agera röst åt spelarkaraktären. Det bör även tilläggas att spelets story inte är baserad på den riktige Richard Marcinko’s självbiografiska bok Rogue Warrior.

Spelet fick emellertid ett sjukt dåligt välkomnande när det släpptes. Många recensenter menade på att spelet var ren dynga med så otroligt många buggar, uselt och trist rip-off aktigt gameplay osv. Och jag håller fullständigt med dem. Vilken jävla dynga det här var….

Spelet är inte speciellt taktiskt egentligen, mer än att man kan ta cover mot väggar, lådor, tunnor etc. och stealthbiten i spelet är otroligt liten. Enda gångerna man genomför stealth är egentligen i början av varje bana då inte en käft vet om att du är på plats. Efter att du lyckats sätta igång första larmet är det otroligt svårt att inte bara springa rakt in och skjuta åt alla håll.

Voiceactingen och spelets ljud är bra/hyfsat, men tack vare stel och emellanåt löjligt buggig grafik stendör känslan i spelet. Gameplayet i spelet är inte speciellt roligt heller. Visst är det en del action och skjutande, men känslan finns inte där. Det blir helt enkelt inte intressant för spelaren att spela spelet. Uppgifterna i uppdragena är så löjligt klichée att man kan börja fundera om grabbarna på Rebellion inte har någon som helst fantasi. Att dessutom banorna är löjligt korta (du klarar lätt av att lira igenom den här skiten på 2, 3 timmar om du har lite skills) gör ju inte saken mycket bättre. Spelets manus är dessutom uruselt. Alltihop är en enda stor jävla klichée. Att Rourke dessutom svär varannat ord han säger gör Marcinko bara känns löjlig. Okej om en spelkaraktär gapar, skriker och svär mycket.. men varannat jävla ord? Hell no.

Rogue Warrior är något av den sämsta skiten jag har spelat på bra länge faktiskt. Tack och lov betalade jag inte ett rött öre för skiten – isåfall hade jag krävt varenda krona tillbaka.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>