Call Of Juarez: The Cartel

Den 4 Juli, 2011, blir kontor hos Drug Enforcement Administration (DEA) bombade av okända gärningsmän. DEA’s Shane Dickson kallar in veteransnuten Ben McCall, FBI agenten Kimberly Evans och DEA agenten Eddie Guerra för att leta reda på gärningsmännen, med Mendoza kartellen och Antonio Alvarez som huvudmisstänkta. Hon ger dem information om Patrick Stone, som grävde i kartellen fram till hans död vid bombningen. Trion får även i uppgift att beskydda Stone’s enda dotter, Jessica – som också är ett huvudvittne i utredningen och som de sätter i vittnesskydd.

För att komma åt kartellen och Alvarez bestämmer sig trion för att slå till mot deras distributörer på gatan – så som Araña och Rolling 50′s. Men allt eftersom de börjar närma sig sitt mål börjar de inse att en mullvad kan ha tagit sig in i deras egna led och att de inte kan lita på deras överordnaden – eller varandra…

Call Of Juarez var ett okej action/stealth spel. Det är inte ett speciellt märkvärdigt spel på något sätt alls egentligen, men det var ett okej spel som flöt förbi utan några större problem. Call Of Juarez: Bound In Blood (recenserat här) – som var en prequel till det första spelet – var ett bra spel. Inte felfritt, men bra. Så när jag hörde att Call Of Juarez: The Cartel skulle släppas för något år sedan blev jag förväntansfull. Senare, när jag fick veta att spelet skulle utspela sig i nutid istället för i den gamla western, blev jag lite tveksam men tänkte att det kunde ju faktiskt gå ändå.

Och nu när jag har plöjt igenom spelet så måste jag säga att Call Of Juarez: The Cartel är ett av 2011 års sämsta spel – utan tvekan. Grafiken ser förjävlig ut för att vara släppt i år och när jag startade spelet för första gången blev jag fundersam om jag startat fel spel då texturen ser ut som något man kunde se i gamla MSDOS-spel. Voiceactingen är helt okej, men inte så pass bra som man gärna velat ha haft det.

Spelets AI är helt värdelös – vilket gäller både dina kamrater och dina fiender. Till större delen är det du själv som får göra allt medans dina korkade AI-polare står och snackar en massa skit, så som ”If we wouldn’t back you up, you would be motherfucking dead.” – vilket blir ett ENORMT jävla irritationsmoment när man spelar. Liksom, håll käften för fan. Varför i helvete har de laggt in nåt sån där skit i spelet? Jösses.

Kontrollerna är dock godkända och är ganska standard för den här typen av spel. Kontrollerna är dessutom en av få grejer i det här spelet som faktiskt är godkända.

När det kommer till spelets story följer den ungefär varenda jävla klyscha som finns bland actionspel (och actionfilm med för den delen). Alla vändningar som inträffar spelet igenom är ganska lättuträknade och det krävs troligtvis en komplett idiot för att inte räkna ut händelserna precis innan ditt sista val i spelet. Och ja; spelet har flera slut. Det finns minst två slut i det här spelet (om det finns flera slut, beroende på vilken karaktär man spelar som vet jag inte och jag kunde nog inte brytt mig mindre faktiskt) som avrundar spelet på ett klyschigt och förutsägbart sätt.

Call Of Juarez: The Cartel har, som många andra spel i dagens läge, co-op upp till tre personer (en spelare per huvudkaraktär, that is). Jag själv har inte provat co-op, men jag misstänker att spelet hade varit enklare att genomlida med två polare än att göra det själv. Å andra sidan kommer jag ganska troligen aldrig spela igenom det här spelet igen…

Call Of Juarez: The Cartel är verkligen inte ett bra spel. Det lider av stora problem och ser rent utsagt förjävligt ut grafiskt sätt. Utvecklarna borde ha laggt ner serien redan vid Bound In Blood och låtit bli att trycka ur sig den här mjölkkon till skitspel. Undvik och spela Bound In Blood igen… eller vad fan som helst, bara det inte är det här spelet.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>