RAGE

Den 23 Augusti, 2029, blir en ödediger dag för mänskligheten då en asteroid, kallad Apophis, kraschar in i planeten Jorden och ödelägger större delen av planetens yta. En handfull med överlevande blir tvungna att börja återuppbygga en ny civilisation för att se till att den mänskliga rasen överlever katastrofen.

106 år senare, år 2135, vaknar en Ark Överlevande (spelaren) upp ur sin 100 åriga dvala i ett underjordiskt skydd kallat Ark. Arkerna är ett resultat av Eden Projektet, ett massivt internationellt åtagande där flera hundra Arker innehållande kryogeniska kapslar blev förseglade under ytan för att se till att det fanns en tillräckligt stor mängd människor för att kunna återuppbygga en civilisation i framtiden. Eden Projektet gick emellertid inte så pass bra som man hade hoppats på och när den här Ark Överlevande vaknar finner han att inga andra i Arken har överlevt och att Arken har ådragit sig stora skador. Utan något som helst minne om vem han är eller vad hans uppdrag är tar han sig upp till ytan – där han möts av den nya världen och en lång resa tar sin början…

RAGE är, utan tvekan, ett av de bästa spelen jag har spelat på bra länge. Det har ungefär samma upplägg som Borderlands, med den där halvfria världen man kan knalla/köra runt i och göra lite olika saker utöver sina uppdrag och sidouppdrag, samtidigt som spelet erbjuder en hel del action och en story som fängslar. Gameplayet kan kanske ses som en lite seriösare version av Borderlands, utan den där urdumma och flamsiga humorn (även om det finns en nypa humor att hämta här också) och de tecknade texturerna som användes i det spelet. Grundkonceptet är emellertid nästan det samma och de som gillar Borderlands kan säkerligen (som mig) få en blodad tand för RAGE. Grafiken och ljudet är suveräna, samtidigt som voiceactingen är filmatisk (där bland annat John Goodman lånar ut sin röst till en liten, men viktig, karaktär). Kontrollerna var till en början en pain för mig och det tog ett par questar innan jag hade satt mig in i dem ordentligt.

RAGE har dessutom ett gäng co-op uppdrag, kallade Legends Of The Wasteland. Jag själv har inte spelat igenom dem ännu (i skrivande stund) men kommer återkomma till dem senare i en kortare review av just dessa. Spelet har dessutom ett multiplayer läge som jag inte heller har provat ännu, men vad jag har förståt det som är det ren RAGE-racing av olika slag (dvs vanlig racing, racing med vapen, ”capture the flag” race osv.).

Jag har alltid varit ett fan av id Software’s spel (så som Wolfenstein, DOOM och Quake spelen) och jag kan säga att jag inte blev besviken på RAGE heller och ser det som ett av 2011 års bästa spel utan tvekan. Gillar man Borderlands eller någon/några av de tidigare Id Software titlarna så är troligtvis RAGE ett givet val i spelhyllan. Rekommenderas.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>