Battlefield 3

Att skriva en storskalig recension av Battlefield 3 nu vore rent idiotiskt. Så. Min tanke är att skriva någonting hyfsat kort om det och ge en återspegling av min egen upplevelse av en av de största speltitlarna från år 2011.

Året är 2014. Strider mellan amerikanska trupper och de så kallade People’s Liberation and Resistance (PLR) i arabländerna har trappats upp och under en aktion i staden Tehran upptäcker en av de amerikanska styrkorna, ledda av sergeanten Blackburn, att det verkar som att PLR har lyckats lägga beslag på två av tre portabla atombomber. En kamp mot klockan där utgången kan bli dödlig för miljontals människor tar vid, men det visar sig snart att allting är inte vad det verkar vara…

Personligen tycker jag att Battlefield 3′s story är sisådär. Den är ganska klyschig och följer de flesta krigsmallarna som finns och överaskningarna är rätt.. små. När det kommer till storyn vinner Modern Warfare 3 med hästlängder, men Battlefield 3 har desto mer att erbjuda egentligen. Multiplayerdelen är fantastiskt jävla rolig och jag vet inte hur många timmar jag har lyckats plöja ner där, samtidigt som jag varvat lite med singleplayer och co-op modet som finns med. Jag har fått förfrågan om vilket av BF3 och MW3 som är bäst ett par gånger – och jag har gett samma svar varje gång: BF3 är bäst i multiplayer (där co-op delen är inkluderad) och MW3 är bäst i singleplayer. Och enligt mig tillhör båda spelen de spel som var bäst under år 2011.

Kort och gott: Battlefield 3 är ett förbannat bra spel, men samtidigt som multiplayern är awesome så lider spelet av en rätt klyschig och halvtrist story som hamnar otroligt mycket i skymundan för multiplayerdelen. Har du tänkt spela multiplayer, go for BF3. Har du tänkt spela singleplayer, go for MW3. Ditt val. Jag rekommenderar hur som helst Battlefield 3 till de som, av någon märklig anledning, inte spelat det och som törstar efter krig.

Min recension på MW3 finner ni här.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>