Shadows Of The Damned

Efter sitt senaste jobb beger sig demonjägaren Garcia Hotspur hem, enbart för att finna sin flickvän Paula bli kidnappad av Fleming, demonernas herre. Garcia lyckas inte stoppa Fleming men beger sig tillsammans med sin kumpan Johnson – en f.d demon som kan förvandla sig till olika vapen och en motorcykel (!) – ner i Underjorden för att rädda Paula… och krossa Fleming.

Är man ute efter ett spel med många twistar och en story som hela tiden förvånar lär man bli rejält besviken på Shadows Of The Damned. Är man däremot ute efter ett spel med en jävla massa action och skjutande, monster som man vill skjuta hjärnan ut ur arslet på, ett ordentligt lass med riktigt svart och sjuk humor och en och annan lättklädd dam som visar rätt ordentligt med hud är Shadows Of The Damned ett givet val.

Storyn är en enda stor klyscha och det mesta är rätt förutsägbart, bortsett ifrån slutet som erbjuder en twist som man kanske inte riktigt räknat med. Grafiken och ljudet är suveränt, samtidigt som kontrollerna är hyfsat standard för den här typen av spel. Gameplayet är spelets starkaste kort dock och det levererar både tung action och sjuk humor i en rasande fart, men samtidigt också en del frustrerande saker…..

De frustrerande delarna med spelet är inte många, men de finns absolut där. Exempelvis känns kontrollen över Garcia smått delayed ibland när man ska dodga efter att ha avfyrat ett skott – gubbfan dodgar helt enkelt inte, utan står bara där som ett fån. Ett annat exempel är bosstriderna, som förvisso är riktigt schyssta, men de kan vara en riktig jävla pain in the ass om man spelar på högre svårighetsgrader. En till grej (som iaf jag stör mig på) är mörkerdelarna i Shadows Of The Damned, som kommer titt som tätt och i tid och otid. De tillför visserligen lite mer svårighet i vissa moment och tillför också mer pussel i spelet (även om man kanske inte tänker på det på det sättet), men mörkerpartierna är överanvända i min mening och blir ibland rent av irriterande och dryga – speciellt under exempelvis en bosstrid.

Nåja. Shadows Of The Damned är inte helt felfritt, men det är en riktig actionrökare med en hel del skön och sjuk humor som fått mig att gapflabba. Men vad kan man vänta sig av ett spel där Shinji Mikami (en av männen bakom Resident Evil, Dino Crisis, Devil May Cry och Vanquish) och Akira Yamaoka (som komponerat musiken i Silent Hill spelen) haft ett finger med i spelet? Rekommenderas starkt till den actionsugne.

Det här inlägget postades i Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>