Prototype 2

Två år har gått sedan ett virus bröt ut på Manhattan, New York, och skapade staden till en krigszon. Sergeant James Heller (spelaren) kommer hem ifrån en tur i Irak, bara för att finna att hans fru och dotter har blivit dödförklarade – varpå han återupptar sin militärtjänst och begär förflyttning till den röda zonen av NYC, för att strida mot Mercer Viruset. Innan han blir ivägskickad till den röda zonen får han information om ett tidigare utbrott som inträffade i Idaho under 60-talet och utbrott som inträffade för två år sedan.

Efter att han och hans team blivit attackerade av Alex Mercer beger han sig efter Mercer för att utkräva hämnd för sin familjs död – men blir själv infekterad av Mercer och får liknande krafter som honom, för att sedan slockna. Heller vaknar senare upp i ett labb, belagt i den gula zonen av NYC, där GENTEK gör olika experiment på honom. Heller lyckas fly och blir konfronterad av Mercer, som påstår att GENTEK och Blackwatch är ansvariga för återskapandet och odlandet av Mercer Viruset – vilket gör dem skyldiga till Heller’s familjs död. Mercer berättar för Heller om sina planer om att störta GENTEK och Blackwatch och erbjuder Heller en vapenvila. Heller, som är osäker på Mercer’s syfte, vänder sig till sin lokala församlingsbo, Fader Guerra, för råd och hjälp. Men det dröjer inte länge förrän Heller börjar inse att saker och ting inte är vad de verkar vara och att Mercer’s syfte går betydligt djupare än vad han till en början trodde…

När jag hade spelat igenom det första Prototype ansåg jag att det hade en del brister, så som överjävlig svårighetsgrad och kontroller som kunde börja jävlas när som – vilket jag än idag, efter att ha lirat igenom det ytterligare en gång (vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra), fast på 360, tycker. När jag satte mig med Prototype 2 oroade jag mig lite grann över att även tvåan skulle ha samma typer av irriterande problem, men icke! Det verkar som att killarna bakom Prototype spelen har tänkt till lite grann med tvåan och faktiskt ordnat till dessa problem.

Svårighetsgraden är inte alls lika överjävlig som den var i det första spelet – du har faktiskt en större chans att piska dina fiender än vad de har att piska dig innan de biter i gräset, bara man lär sig vilken typ av vapen man ska använda mot vilken typ av fiende. Typ. Aktiviteterna är inte alls lika jävla irriterande längre heller, men är desto färre (tack och lov) och går ganska enkelt att ta sig igenom. Och som med typ alla andra free roam spel (vilket även gäller Prototype) finns här collectables – men det hela har förenklats, likt Saints Row: The Third, då du mer eller mindre kan använda din karta till att leta reda på vart grejerna är.

Grafik, ljud och voiceacting är top-notch och en grej jag tycker är lite småintressant är att alla cutscenes är i svart-vitt, bortsett ifrån små detaljer, så som lampor och karaktärernas krafter. Hm. Nåja. Gameplayet är spelets starkaste kort hur som helst och påminner starkt om det första spelets gameplay, men känns på sätt och vis finslipat jämtemot det första spelet. Kontrollerna är ett bra exempel. Istället för en slängig och ”out of control” karaktär som Mercer var i första spelet är Heller en mer kontrollerbar karaktär; det känns helt enkelt som att man har fullständig kontroll över honom – till större delen iaf.

Prototype 2 är helt klart ett av 2012 års bästa spel – hittils. Gillar man free roam med mycket action (eller om man gillade det första Prototype) tycker jag att man absolut ska införskaffa det här asap. Rekommenderas.

Läs gärna min recension av första Prototype här – för PC.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>