Alan Wake’s American Nightmare

2 år har gått sedan den framgångsrike författaren Alan Wake försvann spårlöst efter de mystiska händelser i den lilla staden Bright Falls, Washington. Alan, som varit instängd i en parallel dimension, lyckas med hjälp av sin förmåga att skriva om verkligheten och ta sig tillbaka till vår verklighet – och hamnar i den lilla staden Night Springs, Arizona. Väl där beger han sig efter ”mörkrets budbärare”, Mr. Scratch – som är Alan’s onda dubbelgångare som skapat de mörka krafterna – då denne är ute efter att ta allting ifrån Alan och krossa hans liv. Men ingenting är vad det verkar vara och Alan inser snart att få tag i Mr. Scratch är betydligt lättare sagt än gjort…

För att göra saker och ting klara; jag fucking älskar Alan Wake. Det är ett sjukt bra spel med två bra add-ons som förlänger storyn ytterligare. Alan Wake’s American Nightmare är inget undantag – även om det inte är helt felfritt.

Kontrollerna, stridssystemet och gameplayet är precis som i sin föregångare och den som spelat igenom Alan Wake kommer känna igen sig väldigt snabbt. Grafiken, ljudet och voiceactingen är mer eller mindre som dess föregångare, även om dialogerna är rätt luddiga och märkliga till och från. Storyn är visserligen välskriven, men allting i Alan Wake universumet börjar bli bara krångligare och krångligare att förstå sig på och det känns helt enkelt som att man behöver spela spelen med någon dag emellan för att hänga med till 110%.

Sen har vi de sidor jag inte riktigt gillar med spelet också. För det första så får vi spelare enbart tre nya banor att spela – som upprepas tre gånger. Inte nog med att det känns snålt, det känns ganska billigt av Remedy att göra så då de sparar en jävla massa tid och pengar på det. Istället för många olika banor får vi alltså tre banor som upprepas tre gånger, samt en bunt (jag tror det var runt 7, 8 stycken) Arcade Action banor – som är mer eller mindre survivor banor bara. Arcade Action banorna går ut på att överleva 10 minuter – och få så hög poäng som möjligt – medans horder av Taken strömmar in på banan, vilket bara känns som ett billigt knep att förlänga speltiden på spelet. Pffft…

Hur som helst; Alan Wake’s American Nightmare är ett bra spel i det stora hela och är helt klart värt att spana in om man, som mig, väntar på besked ifrån Remedy om de faktiskt kommer släppa Alan Wake 2 – som är under utveckling, efter vad jag (i skrivande stund) har läst på nätet iaf.

Läs gärna mina recensioner av Alan Wake, Alan Wake: The Signal och Alan Wake: The Writer.

Det här inlägget postades i PC, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>