Shank 2

Spoilervarning! Efter att ha dödat sin f.d chef Cesar och lagt dennes imperium i ruiner är Shank på väg hem, enbart för att finna att kartellerna har blivit utbytta mot en synnerligen grym militärregim och att hans fosterfamilj är delaktiga i revolten mot dem och deras ledare, den döende generalen Magnus – som är ute efter ett nytt hjärta och använder lokalbefolkningen för att försöka hitta en donator – oavsett om denne är frivillig eller ej. Shank’s hemkomst blev lite annorlunda mot vad han hade tänkt sig och finner sig nu intrasslad i ett krig mellan rebellerna och militären.

Shank hade sina irriterande moment och svårighetsgraden var inte av denna värld, bitvis. Shank 2 har visserligen sina irriterande moment här och där, men svårighetsgraden är betydligt bättre. Bossarna är exempelvis betydligt jävla mycket enklare än dem i det första spelet. Kontrollerna är lite annorlunda utformade på PC också och istället för att enbart använda tangentbordet använder du här även musen (som av någon jävla anledning är en MUSPEKARE och inte ett sikte, vad i helvete…). Kontrollerna känns dock bättre och det känns som att man har bättre kontroll på karaktären än vad man hade i första spelet. Co-op kampanj modet som fanns i ettan är borttaget i tvåan och har ersatts av ett co-op survival mode. Varför begriper jag inte. Alla jävla spel nu för tiden har ju survival mode och personligen anser jag det bara vara ett snålt sätt att utöka speltiden ytterligare istället för att lägga in någonting vettigt. Hrm…

Bortser man ifrån dessa små detaljer så finns det inte så mycket mer att säga om Shank 2. Gameplayet är sig likt och spelet i sig är jävligt kul, men har som sagt sina frustrerande stunder, precis som sin föregångare. Skulle jag emellertid behöva välja mellan de två spelen väljer jag nog det här, mest tack vare att kontrollerna känns bättre än i föregångaren. Hur som helst; jag rekommenderar Shank 2.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>