BioShock

Jag skrev en recension på BioShock 2 för runt 1½ år sedan och hade då inga direkta planer på att lira igenom första spelet och göra en recension på det, men då jag lyckades få tag i det för en billig peng blev så fallet ändå. Men, jag har samtidigt i åtanke att troligtvis de flesta redan spelat igenom BioShock och redan vet vilket underbart, vackert, väldetaljerat, actionfyllt och sjukt bra spel det är – vilket gör den här recensionen ganska onödig. Fast, nu när jag faktiskt orkat mig igenom det för tredje gången så kan jag lika gärna skriva nåt kort om det. Mm.. då så.

Någonstans ovanför Atlanten år 1960 flyger ett passagerarplan med en okänd destination när plötsligt någonting inträffar och planet störtar och lämnar enbart en överlevande, Jack (spelaren). Jack lyckas ta sig in i ett närliggande fyrtorn – som visar sig vara en ingång till en gigantisk undervattenstad: Rapture. Jack blir kontaktad av någon som kallar sig för Atlas via en radio han finner och får kort förklarat för sig vad som hänt i Rapture – som tidigare var en vacker stad, full med liv, men som nu liknar en spökstad där mystiska skuggor sveper förbi, avlägsna skrik hörs och där faran kan befinna sig runt varje hörn. Men ingenting är vad det verkar vara och frågan är; vem kan Jack egentligen lita på?

De som har spelat igenom BioShock vet ju så klart redan vad spelet handlar om, men bör också förstå att storyn i BioShock är betydligt mer invecklad och knepig att berätta för någon som inte spelat igenom det än vad den verkar vara. Bakom BioShock’s story finns det även en bakgrundsstory som ger en hel del förklaringar till det som inträffar i BioShock – vilket jag faktiskt inte hade en aning om förrän jag började skriva på den här recensionen.

Så. Vad finns det att skriva om BioShock nu, 5 år efter dess (första) release? Egentligen ganska lite, såvida man inte vill upprepa något någon annan har sagt/skrivit förut. Spelet håller sig väldigt starkt än idag och är fortfarande en suverän upplevelse i spelväg, även om man redan känner till alla twistar och händelser som inträffar i spelet. Kort sagt; jag förstår mycket väl om det blev utsett till ”Game Of The Year” 2007 och rekommenderar det – speciellt till de som inte spelat det än.

BioShock’s bakgrundsstory och lite andra intressanta grejer om spelet i sig kan ni läsa på Wikipedia’s sida för BioShock, som ni finner här.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till BioShock

  1. Pingback: BioShock 2: Minerva’s Den | Usel Avsmak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>