Overlord II

En generation har gått sen händelserna i det första Overlord spelet och Överherren (The Overlord) från det första spelet är (spoilervarning) fången i Avgrunden efter händelserna i expansionen Rising Hell. Tornhjärtat gick sönder kort efter den gamla Överherrens försvinnande och förorsakade Katastrofen som förstörde platserna ifrån det första spelet och startade en magisk farsot. De överlevande flydde till ny mark och det Ärofulla Imperiet såg sitt dagsljus och började ta kontrollen över den nya marken, samtidigt som de rensade ur magiska varelser. Den gamla Överherrens älskarinna Rose födde hans barn – som skulle bli den nya Överherren. Rose tog barnet med sig till den lilla bergsbyn Nordberg och lämnade honom där för att växa upp där.

Dessvärre var alla byborna rädda för pojken (bortsett ifrån flickan Kelda) och kallar honom för ”Witch-Boy”. När pojken fortfarande bara är ett barn hittar den förre Överherren’s undersåtar honom och – i tron om att han har potential att bli deras nya mästare – inte bara tränar honom utan hjälper honom också att ta sig undan det Ärofulla Imperiet när de belägrar Nordberg, varpå byborna offrar honom för att rädda staden. Väl i säkerhet börjar Gnarl – den förre Överherren’s högra hand – och de andra undersåtarna att uppfostra pojken. Samtidigt tar det Ärofulla Imperiet makten över Nordberg och flera andra platser runt om i landet…

Jag har inte så där fruktansvärt mycket att säga om Overlord II, då spelet egentligen inte bjuder på speciellt mycket nytt. Gameplayet är samma som i det första spelet, kontrollerna påminner löjligt mycket om det första spelet’s, uppbyggnaden av storyn och händelseförloppet är rätt likt det första spelet och korruptionsmätaren är tillbaka. Det som är nytt i tvåan är smågrejer; så som uppdaterad grafik, mer och sjukare humor, nya fiender, nya bossar, nya landskap att utforska, bättre voiceacting osv. Det där rätt.. typiska, för en uppföljare.

Sedan har vi spelets irriterande aspekter, som följde med ifrån det första spelet; minions som inte gör som man trycker att de ska gå/göra, långa dryga sträckor att springa i en hastighet av hela 2km/h då Overlord är SKITSEG, irriterande och långa uppdrag som tar timtal att genomföra osv. Typiska irriterande grejer, liksom, men utöver detta fick jag lite därtill. Irriterande buggar som gjorde att kommandot för mina minions kunde haka upp sig så att spelet inbillade sig att jag höll in musknappen även om jag inte gjorde det. Kamerasystemet kunde också få tokspunk och börja hora runt som aldrig förr – med andra ord; kameran kunde låsa sig i alla möjliga konstiga vinklar och kunde ibland låsa sig på minions, även om jag inte ens höll in det kommandot. Detta blev en STOR pain in the ass när man hamnade i strider.

Nåväl. För att sammanfatta och göra en hyfsat kort recension; Overlord II är en okej uppföljare – spelet kunde ha varit bättre, men det fungerar. Det är dock ingenting jag kan rekommendera att man ska sitta i timtal med – det lär bli dyrt i datorkostnader…

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>