Rogue Trooper

Rogue Trooper är ett tredje persons sci-fi/action lir som är baserat på en brittisk serietidning med samma namn, släppt av 2000AD. Storyn följer den genetiskt framställda soldaten Rogue – en Genetic Infantryman (förkortat GI), klonad och framställd för att överleva de hårda förutsättningarna på planeten Nu Earth där ett krig mellan faktionerna Southers (som har framställt GI soldaterna) och Norts pågår. Rogue och hans kamrater skickas rakt in i krigszonen för att driva tillbaka Norts styrkor, men kort efter landningen blir flera i hans team dödade – varpå han tar deras chip (som används för att ladda ner GI soldaters personlighet på när de dött) och sätter i sin utrustning. Som om det inte vore nog har någon förrått GI armén till Norts och större delen av armén blir slaktade. Det är nu upp till Rogue och hans vänner Gunnar, Bagman och Helm att leta reda på förrädaren och döda honom…

Rogue Trooper blev en rätt stor överaskning när det kom, då jag spelade igenom det flera gånger på Xbox. Spelet använder sig av olika tekniker, vilket gör att man kan välja sitt eget sätt (till större delen) hur man ska ta sig igenom en bana. Spelet involverar delvis stealth och delvis ren skjuta-skjuta-action med coversystem likt Gears Of War.

Chipen tillför inte bara en intressant grej till storyn, utan är också vitala för din överlevnad igenom spelet. Exempelvis kan du använda Gunnar (som sätts in i ditt gevär) som en turret för att uppehålla dina fiender så att du kan smyga dig runt dem och anfalla från sidan. Utrustningen håller Bagman (som sätts in i din väska) reda på. Genom att samla på sig järnskrot från fallna fiender, allierade och maskiner ute på krigsfältet kan du genom Bagman uppgradera dina vapen och din utrustning, samt producera fram ammunition och health packs. Helm (som givetvis sätts in i din hjälm) använder du till att hacka dörrar och datorer, samt håller uppe radarsystemet så att du kan se vart dina fiender är. Helm kan också projektera en holografisk avbild av dig som drar till sig dina fiender, plus att han kan locka till sig fiender genom att ropa på dem. Kort sagt; hade du inte haft din utrustning hade spelet troligtvis blivit lite svårare än vad det faktiskt är, vilket för oss till nästa sak.

Spelet är delvis ganska enkelt, men också väldigt kort. Spelet sträcker sig över 12 uppdrag och då spelet till större delen rör på sig nästintill hela tiden är det hela ganska snabbt överstökat – vilket för mig känns rätt snålt med speltid. Varje bana tar max 30 minuter att köra igenom, och då är du antingen dålig eller bara sölar igenom banorna. Det här är spelets största problem och jag tycker det är ganska synd, då spelet faktiskt är riktigt bra.

Kontrollerna är halvkrångliga i början och det som stör mig mycket är vapensystemet. Inte vapnena i sig, utan hur man byter vapen. Är man i en svettig strid blir det ganska klumpigt att sitta och trycka sig fram genom en liten meny för att byta granater eller vapen, för att sedan trycka på en confirm-knapp för att sedan kunna använda granaten/vapnet.

Grafikmässigt är det väl så bra det bara går att få, med tanke på att spelet är ett av förra generationens spel. Voiceactingen och ljuden är däremot mycket bra och står sig än idag.

Multiplayermässigt vet jag inte riktigt hur det är. När jag spelade spelet på Xbox provspelade jag lite co-op med en polare och – vad jag kommer ihåg iaf – det var äckelsvårt att klara sig igenom det. Jag har emellertid luskat runt lite i andra recensioner av spelet och vad jag har förståt det ska inte multiplayerläget vara så där mycket att jubla över. Det är snålt varierat på gamemodes och, som det stod i en av recensionerna, det är ändå inte några som spelar spelet online.

Det här är inte heller det första spelet baserat på serietidningen, det finns även två spel till som kom före det här. Utöver PC och Xbox finns även det här spelet till PS2, och släpptes även till Wii i Februari, 2009. Med det sagt kan jag säga att Rogue Trooper står sig dock ganska bra än idag och jag gillar det fortfarande mycket – även om kontrollerna är sisådär och spelets längd är ganska snålt.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 2, Wii, Xbox och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>