BioShock 2: Minerva’s Den

Det tog sin tid, men äntligen har jag fått fingrarna ur röven och plöjt igenom den tre banor långa BioShock 2 DLCn Minerva’s Den och jag är inte speciellt besviken. Minerva’s Den levererar precis som BioShock och BioShock 2 och erbjuder nya vapen, nya miljöer, nya fiender (däribland en ny Big Daddy) och nya plasmids. Spelets story är, som de tidigare titlarna, jävligt bra med en fin twist på slutet, som förvisso är ganska förutsägbar minutrarna innan man når slutet. Men vem bryr sig? Det är BioShock liksom.

Subject Sigma, en Alpha Series Big Daddy, vaknar upp i Rapture Central Computing sektorn i Rapture efter att nästan blivit dödad av en underhuggare till Reed Wahl – en forskare som till varje pris tänker skydda det han anser vara hans; The Thinker. The Thinker, som blev skapad av Wahl’s gamla kollega Charles Milton Porter, är en superdator som kontrollerar de automatiserade systemen i Rapture och är en livsviktig del i Rapture. Subject Sigma blir hur som helst kontaktad av Porter, som kommenderar denne till att ta sig till The Thinker och ta med sig datorns minne upp till ytan – vilket är lättare sagt än gjort.

Det finns rätt lite att säga om Minerva’s Den egentligen. Gameplayet, grafiken och allt det andra relevanta är ju så klart likt de tidigare titlarna och gameplayet är, återigen, väldigt kul och gör att man lätt fastnar framför spelet nån timme per bana. Det enda jag kan tänka mig att påpeka är att 2K Games tydligen hade vissa problem med att få ut DLCn till PC versionen av BioShock 2. DLCn släpptes till Xbox 360 och Playstation 3 den 31 Augusti, 2010, medans 2K Games fick lov att skjuta på datumet för PC versionens release tack vare stora problem med buggar. 2K Games bestämde sig för att lägga ner konverteringen av DLCn från konsollerna till PC, men fick så pass hård kritik ifrån spelarna pga detta att de slutligen gav med sig och fortsatte arbetet med att få över DLCn till PC. Det dröjde ända fram till den 31 Maj, 2011, innan PC spelarna fick DLCn. Så är det.

Gillar man hur som helst BioShock spelen och vill ha ytterligare lite gameplay utan att behöva gå online så rekommenderar jag Minerva’s Den starkt… även om det var lite kort, kanske.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>