Resident Evil: Operation Raccoon City

Året är 1998. Umbrella Security Service (USS) Delta teamet skickas in i Umbrella Corporation’s Raccoon City Underground Laboratory för att hjälpa USS’ Alpha team att stoppa Dr. William Birkin ifrån att ge T-viruset till amerikansk militär och för att ta G-viruset. Men då någonting går fruktansvärt snett under operationen börjar T-viruset läcka ut i staden och förvandlar invånarna till blodtörstiga zombies. Kort därefter blir Delta teamet inskickat i Raccoon City för att sopa igen alla spår efter Umbrella’s involvering i utbrottet – och göra sig av med alla vittnen som de kan stöta på…

Jag har hört en del om att Resident Evil: Operation Raccoon City har blivit sågat av många recensenter, men jag har inte orkat bry mig i att läsa någon recension av spelet faktiskt – även om jag kan tänka mig VAD de gnäller över.

Till skillnad ifrån de andra Resident Evil spelen är RE:ORC ett rent run ‘n gun lir. Skräck elementen i RE-serien existerar inte i RE:ORC, utan här handlar det enbart om att trycka upp en pistol i nyllet på dina motståndare och trycka av allt för vad du är värd. Vid en närmare eftertanke påminner spelet lite mer om Lost Planet 2 än om Resident Evil, då RE:ORC är ett rent grindspel (där du måste köra om samma banor många, många gånger för att låsa upp allting).

Spelets story är givetvis bara en sidogrej till RE2 och RE3, men utvecklar dessutom berättelsen ytterligare och ger en ny sida av alltihop – där man får veta vad som egentligen inträffade när T-viruset bröt ut i Raccoon City, exempelvis – och ger en alternativ fortsättning (eller avslut) på Resident Evil berättelsen. På ett ungefär iaf…

Grafik, kontroller, ljud och voiceacting är riktigt bra och även om det kan hända att man kan klaga på en och annan grej så rör det inte mig speciellt mycket i ryggen. Det enda jag irriterar mig på om något är väl att coversystemet känns rätt värdelöst. Istället för att trycka på en knapp för att sätta sig i cover går man bara mot exempelvis en vägg eller en bil varpå karaktären ställer/sätter sig intill objektet. Detta medför (ganska ofta) att man antingen hamnar så att man inte kan skjuta eller att man egentligen är helt öppen för eldgivning ifrån fienden. Ja, ni fattar..

Gameplaymässigt tycker jag spelet är skitskoj och även om singleplayer (tillsammans med tre botar) är okej så är RE:ORC, likt Lost Planet 2 igen, gjort för att man ska spela med co-op partners. Spelet får helt enkelt sin fulla potential då och att springa runt med tre polare och mosa zombies, monster och mänskliga motståndare är skitkul. Spelet erbjuder utöver kampanjen även flera olika Versus Modes, där man som två teams ska antingen bara ha ihjäl varandra och nå en viss summa innan det andra teamet eller genomföra objekt för att vinna över det andra teamet.

Resident Evil: Operation Raccoon City må kanske inte vara årets bästa spel, men det är absolut en riktigt kul shooter som jag återvänder till lite då och då för att mosa zombies och annat otyg. Räknar man med ett rent Resident Evil spel kommer man nog bli ganska besviken, men är du (som mig) förtjust i spel i samma stil som Lost Planet 2 kommer du säkerligen älska det här. Jag rekommenderar det iaf, även om jag säkert inte får speciellt mycket medhåll ifrån många medspelare där ute.

En sista notering: RE:ORC fick ganska kort efter sin release två DLC paket kallade Echo Six Expansion Pack 1 och 2, där man spelar USS’ motståndare, Spec Ops. Jag kommer återkomma till dem senare.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>