Far Cry 3

Jag klarade ut Far Cry 3 för snart en månad sen, men har inte haft någon direkt lust att skriva något om det. Vad finns att säga om det som inte redan har sagts? Grafiken är top-notch, gameplayet suveränt, storyn är fängslande och omspelningsvärdet är nära en full pott (personligen tycker jag att det känns som att Far Cry 3 är vad de ville göra med Far Cry 2, men lyckades på något sätt sulla bort det.. även om FC2 är ett okej spel, that is). Det enda jag egentligen irriterar mig på i Far Cry 3 är att man till en början knappt klarar av någonting eller överlever attacker, från varken djur eller människor – vilket på sätt och vis är förståeligt med tanke på spelets story, men ändå…

Singleplayerläget är dock ruskigt bra och har lätt en av de bästa kampanjerna jag har lirat igenom någonsin, skulle jag vilja påstå. Co-op läget är dock lite såsigare; även om det är jävligt roligt att sitta och spela med polare så känns det som att co-op läget inte är så där värst genomtänkt egentligen. Man gör oftast samma sak (fast i lite olika former) i nästan varje uppdrag och i alla co-op uppdragen blir det en kukmätartävling då spelarna helt plötsligt ska tävla om olika saker (t ex hämta lådor eller skjuta flest fiender med olika vapen), vilket sunkar ner gameplayet avsevärt. Det känns helt enkelt onödigt. Utöver de här två lägena finns även ett multiplayerläge, som jag personligen inte har utforskat överhuvudtaget då jag helt enkelt inte hade något intresse av det (just då iaf).

Far Cry 3 är dock inte ett spel man ska sitta och läsa om; det är ett spel man ska spela och uppleva själv. Det är utan tvekan ett av 2012 års bästa spel och har du inte provat det än så tycker jag du ska göra det. Nu. Nuuuuuu. Rekommenderas.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>