Deadlight

Året är 1986. Nästintill hela mänskligheten har utplånats efter att ett dödligt virus som väcker de döda till liv spridit sig som en löpeld och endast en handfull överlevande återstår, däribland Randall Wayne – en f.d skogsvaktare från Hope, Kanada, som blivit separerad från sin familj under omständigheterna. Tillsammans med sin vän och kollega Ben Parker har Randall begett sig till Seattle då rapporter talar om att någonstans inne i staden finns den sista säkra punkten i den nordvästra sektorn – och han är övertygad om att hans familj finns där. På vägen till Seattle har de två skogsvaktarna slagit sig ihop med tre andra överlevande; en äldre polis vid namn Sam och två tvillingsystrar, Stella och Karla.

Väl inne i Seattle inträffar emellertid någonting; en i gruppen blir biten av en smittad – en Skugga – och blir därefter avrättad med ett skott i huvudet av Randall. Skottet lockar till sig Skuggor som var i närheten av lagerlokalen de är i och medan de övriga i gruppen flyr går stegen upp till takfönstret sönder. Randall säger åt dem att ta sig till den påstådda säkra punkten och att han kommer möta upp dem där, samtidigt som han ber dem hålla ett öga öppet efter hans familj. Ensam och obeväpnad tar sig Randall ut ur lagerlokalen och påbörjar sin kamp om överlevnad i sitt sökande efter sin familj. Det dröjer emellertid inte länge förrän Randall inser att allting kanske inte riktigt är vad det verkat vara…

När Deadlight kom brydde jag mig inte speciellt mycket i det. Jag kollade inte upp videos, bilder eller nånting; det fick passera obemärkt för min del… tills det att jag såg en polare streama det på sin spelstream. Redan vid första anblicken av spelet fastnade jag och tyckte det verkade vara ett jävligt nice spel, så jag beslutade mig således att införskaffa det. Nu i efterhand kan jag säga att jag inte ångrade mitt köp…

Spelet är en sorts throwback till 80-talets och tidiga 90-talets plattformslir (så som Prince Of Persia) och inkluderar en del kluriga pussel, jakter (där du som spelare är bytet) och egentligen ett rent survival gameplay, där du som spelare ligger i underläge nästan hela tiden (därav jakterna) – vilket i sin tur blir jävligt spännande, om än frustrerande emellanåt.

Gameplayet är riktigt bra i spelet även om det bitvis kan bli lite frustrerande när Randall inte gör som man vill att han ska göra – vilket beror på kontrollerna som är sisådär emellanåt; ibland bra, ibland värdelösa. Grafiken är riktigt snygg och det är rätt coolt att Skuggorna (zombies, just det) som är i bakgrunden kan ”vandra in” i ens led så även de blir en fara för spelaren (det är lite klurigt att förklara, men ser man det förstår man nog vad jag menar).

Jag vet inte vad jag ska skriva för något mer om Deadlight egentligen. Det är ett trevligt litet arkadlir som absolut är värt pengarna, även om vissa irriterande grejer kunde ha piffats upp lite grann kanske. Eller nåt. Jag vill rekommendera det iaf.. åtminstone till de som gillar äldre plattformslir i stuk med det här.

Det här inlägget postades i PC, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>