Serious Sam II

Jag tror de flesta som är insatta i FPS-lir redan har spelat Serious Sam spelen, men här följer en lagomt lång review av Serious Sam II.

Nu minns jag inte hur Serious Sam: The Second Encounter (som är andra delen av det första spelet och inte del två i serien), men Serious Sam II tar iaf vid kort efter slutet av The Second Encounter. Sam ”Serious” Stone blir kontaktad av det Sirianska Rådet som ger Sam uppgiften att bege sig efter fem delar av en medaljong, som han kan använda mot Mental – the ultimate bad ass boss i serien. Sam måste bege sig till fem olika planeter – som är under kontroll av Mental – för att samla in de fem delarna och sedan bege sig efter Mental.

Serious Sam II har ett lika enkelt upplägg och koncept som det första spelet; springa runt och skjuta till höger och vänster. Mycket svårare än så är det inte. Intelligenta AIs? Pfft, glöm det. Istället för intelligenta AIs får vi istället horder efter horder att plöja ner med en hel arsenal av både stora och små vapen – och ös i skiten är det. Det är fan i mej inte ofta du bara knallar runt och tittar på miljöerna utan avtryckarfingret får arbeta rätt hårt spelet igenom – vilket säger en del om gameplayet…

Gameplayet är väldigt enkelspårigt och fruktansvärt upprepande, men det är också satkul att springa runt och meja ner horder efter horder av monster som vill köra upp något stickigt i brunögat på Sam. Att sitta i ett streck blir emellertid rätt tjatigt och jag känner efter ett par timmars spelande att huvudet känns rätt geléaktigt.

Grafiken är bra för sin årgång (2005) och ljudet är även det godkännt. Voiceactingen är riktigt bra och det kombinerat med videorna före och efter varje bana får mig väldigt ofta att gapskratta då spelet innehåller en hel del riktigt, riktigt ful humor.

Och nä. Det här är givetvis inte första gången jag spelar igenom Serious Sam II. Första gången var faktiskt på Xbox när det nyligen hade släppts. Skillnaderna är inte så där avsevärt stora mellan de två releaserna, mer än att Xbox exempelvis inte har någon slutboss – vilket PC releasen har.

Jag har inte så mycket mer att skriva om Serious Sam II, mer än att det är ett bra spel – och det är nog inte sista gången jag spelar igenom det. Det är nog inte heller sista gången vi ser Sam ”Serious” Stone heller, för den delen..

Det här inlägget postades i PC, Xbox och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>