The Ball

Mexiko, 1940. Under en utgrävning av en slumrande vulkan inträffar en olycka och en av arkeologerna (spelaren) ramlar ner i en grotta. I väntan på att den nya kranen ska komma till platsen för att fira upp dig bestämmer du dig för att undersöka platsen närmare och det dröjer inte länge förens det står klart för dig att det här är inte bara en grotta – utan en plats för uråldriga ruiner som varit gömda för utomstående i århundraden. Du upptäcker även en mystisk artifakt; en guld- och metall-prydd Boll. Allt eftersom du tar dig djupare in i vulkanen, desto mer av mänsklighetens största hemligheter finner du. Dessvärre förstår du ganska snart också att allt har sitt pris och att du inte är ensam i den slumrande vulkanen…

Utvecklarna Teotl Studios har gått lite i fotspåren av (det nu mer klassiska) Portal med The Ball; du har inga som helst vapen bortsett ifrån Bollen, som du också ska använda i alla pussel som finns igenom spelet. Spelet är utgivet av Tripwire Interactive – samma killar som står bakom multiplayer spelet Killing Floor. Spelet är uppbyggt på Epic’s Unreal Engine 3 teknologi och grafiken ser bra ut, även om den är stel på ett par få punkter (så som animeringen av din karaktärs arm). Ljud och soundtrack låter bra, men de få voiceactingsekvenser som finns med i spelet känns småstelt framfört. Kontrollerna är av standard i FPS-spel now days.

Gameplayet i spelet är kul, men blir tjatigt efter ett par banor. Som om inte det vore nog ökar frustrationen allt eftersom spelet fortgår också – mest tack vare att man måste ha bollen med sig nästan hela tiden och den jäveln har en tendens till att fastna på de mest irriterande ställena. Tack och lov är inte gameplayet speciellt långt och man ränner igenom spelet på 4 – 5 timmar (såvida man inte fastnar på något pussel eller dör om och om igen). Pusslena är emellertid inte så där grisigt svåra och till din hjälp har du en funktion i spelet som talar om för dig precis vad du ska göra om du kört fast – och dör gör man inte speciellt ofta.. iaf när man lärt sig hur man ska hantera Bollen.

Utöver storyuppdragena finns även ett Survival mode i spelet – som jag inte har provat och som jag inte tänker prova. Jag skulle nog satsa en peng på att man ska.. ptja.. undvika fällor och överleva attacker mot fiender, men det är ju givetvis bara en gissning.

Nåja. The Ball är ett okej tidsfördriv och som fungerar rätt bra i väntan på Portal 2.

Det här inlägget postades i PC och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>