Cold Fear

Ett SEAL team bordar ett ryskt fartyg på uppdrag av CIA agenten Bennett, för att minutrarna senare sluta svara på radion. Bennett skickar ut ett medelande på radion om att närmaste regeringsägda fartyg ska undersöka vad som inträffat. Tom Hansen (spelaren) – f.d soldat som nu jobbar som en kustbevakare – och besättningen på hans båt blir de som besvarar anropet. Väl på det ryska fartyget börjar Hansen att undersöka vad som egentligen hänt ombord och upptäcker sakta men säkert den hemska sanningen…

Det här är upptakten till – vad jag själv tycker – ett riktigt grymt survival horror/action lir som jag nu har klarat ut för andra gången (första gången var på Xbox). Skräckfaktorn är lite sisådär – emellanåt är det väldigt förutsägbart och emellanåt håller jag på att skita på mig för jag inte alls är beredd på att någonting ska hända. Gameplayet i sig är hyfsat utmanande och rätt linjärt (det är inte så svårt att veta på ett ungefär vart man ska till skillnad från många andra spel i samma kategori), men ändock riktigt kul.

Spelet släpptes 2005, vilket nog säger en del om hur grafiken ser ut. När spelet släpptes var den givetvis snygg, men är rätt utgången i dagens läge. Voiceactingen är emellertid riktigt bra och håller sig ganska bra än idag.

Det enda jag har att klaga över (när det gäller PC versionen) är kontrollerna och stridssystemet i spelet. Kontrollerna är ganska stela och var rent av jobbiga att lära sig till en början, vilket blir ett litet minus (för PC versionen, yes). Stridssystemet är även det väldigt stelt och striderna mot de största fienderna och slutbossen var riktigt jobbiga stundtals – mycket tack vare att gubbfan rör sig i ultrarapid när man siktar in. Jag minns inte riktigt hur kontrollerna och stridssystemet var på Xbox, men jag skulle tippa på att det var bekvämare då jag egentligen helst spelar såna här spel på konsoll.

Hur som helst så tycker jag faktiskt att Cold Fear står sig väldigt bra än idag. En remake med dagens grafik, bättre kontroller och ett bekvämare stridssystem hade inte suttit helt fel.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 2, Xbox och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>