Bully: Scholarship Edition

Jag börjar med följande: jag har spelat Scholarship Edition versionen av Bully, dvs en re-release av spelet från 2008 (som först släpptes 2006). Några nya saker (nya uppdrag, minispel, kläder etc.) ska tydligen vara tillaggda i den här releasen av spelet och går inte att komma åt i de äldre releaserna av spelet. Med det sagt kommer nu mina åsikter och en kort storybeskrivning.

Jag är ganska grymt spyfärdig på alla dessa freeroam-spel (aka sandlådespel) och Bully är givetvis inget undantag. Jag brukar dessutom i regel alltid spela igenom de spel jag recenserar, det här är ett av de få undantagen jag gjort – tack vare ovannämnda anledning. Att jag införskaffade berodde delvis på att Rockstar stod bakom det, samt att jag tyckte det verkade vara ett rätt intressant upplägg.. Bully är nämligen det enda (såvitt jag vet) freeroam-spelet där du springer runt på en skola och kickar folks ass. Storyn är rätt enkel.. och den följer som så:

Du antar dig rollen som den femtonårige bråkstaken James ”Jimmy” Hopkins som blivit placerad på Bullworth Academy (en fiktiv New England skola), för att se till att få betyg i samtliga ämnen och hålla sig ifrån bråk… vilket är lättare sagt än gjort när man är ”the new kid” på skolan. Kort efter hans ankomst blir han meddragen av Gary Smith, som besitter en plan som ska göra så att de ”tar över” skolan.

Som alla andra freeroam-spel innehåller spelet givetvis också sidouppdrag som kan räknas som minispel. I början är dessa minispel dina lektioner, exempelvis matematik, engelska, geografi, musik, biologi etc. För varje level du klarar (det är totalt fem nivåer per lektion) så låser du upp lite olika grejer, bland annat nya sätt att slåss, nya kläder, nya repliker så att du kan kyssa tjejer lättare etc. Senare i spelet får du även minispel där du vinner pengar om du lyckas fixa dem.

Då Jimmy är en jävla snorunge får man givetvis inte tillgång till några bilar eller skjutvapen, istället får man gott nöja sig med cyklar, en skateboard, slangbella, klipulver, stinkbomber och smällare för att ta sig snabbare fram och för att få överläge på ens fiender.

Ställer man till med sattyg och blir haffad av t ex polisen eller äldre elever som patrullerar runt på skolan blir man skickad till rektorn och får sig en blåsning av honom.. såvida man inte lyckas slita sig loss och kubba därifrån tills kusten är klar.

Allt eftersom spelet fortgår, desto fler områden låser man upp runt omkring skolan – som är startpositionen i spelet. Ungefär som i vilket annat freeroam-spel som helst.

Det enda jag har att klaga på med spelet är dess kontroller som var fruktansvärda i början innan jag nött in dem så att allt gick per automatik. Att de inte uppdaterat grafiken speciellt mycket i Scholarship Edition versionen (den är rätt stel för att vara ett spel som blev släppt 2008) förstår jag faktiskt inte, fast det hela handlar säkerligen mest om att trycka ut samma spel med några få nya sketna funktioner för att suga av folk lite mer cash. Whatever..

Det finns ganska lite att säga om spelet egentligen. Har man spelat ett par andra freeroam-spel innan så kan man nog räkna ut hur det här spelet är, för så speciellt märkvärdigt är det faktiskt inte – om vi bortser ifrån att det utspelar sig delvis på en skola.. och att det innehåller en rätt minimal nivå av rent våld.

Anyway… hade det inte varit för att jag nästintill spyr varje gång jag ser ett freeroam-spel nu för tiden hade jag säkerligen spelat klart skiten – även om det inte är ett av de bästa spelen i genren.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 2, Wii, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>