Medal Of Honor: Airborne

I den elfte installationen i Medal Of Honor serien antar spelaren sig rollen som menige Boyd Travers i 82nd Airborne Division under andra världskriget. Slagen man medverkar i utspelar sig i Italien, norra Frankrike, Nederländerna och Tyskland.

Alla krigsspelsfantaster vet troligtvis att i de flesta av Medal Of Honor-spelen springer man runt ensam och utför diverse olika spionuppdrag. I Airborne är det tvärtom. Här hoppar du från flygplan, landar mitt i stridernas hetta och måste själv pallra dig in bakom närmaste skydd för att inte få arslet bortskjutet. Givetvis har du kamrater runt omkring dig som hjälper till att slå tillbaka de tyska styrkorna… till en viss del.

AIn i spelet är fruktansvärt dålig för att vara ett spel från 2007. Dina AI-kamrater springer rakt in i fiendeeld, ställer sig i vägen för dig så du har noll koll på vad som är framför dig och beter sig allmänt som idioter när de bland annat står och gormar åt dig att du ska genomföra olika saker – ensam mot en handfull grupp med tyskar som är beväpnade till tänderna och som gärna ser dig som en hög med kött och blod på backen.

Gameplayet – utöver den usla AIn – är däremot riktigt nice. Det är intensivt och det gäller att vara snabb i sina handlingar för att inte bli en schweizerostsliknande individ. Dessvärre – gott folk – är spelet förbannat kort på bara sex banor, vilket tar några få timmar att tugga igenom. Återspelningsbarheten är dock ganska hög tack vare att man kan t ex låsa upp nya medaljer och uppgradera sina vapen (när du skjuter eller spränger dina fiender).

Och som i de flesta andra shooters kan man även i det här använda iron sight – vilket alla gamers bör veta vad det är. Dock finns det ett problem med Airborne’s iron sight system. När du siktar med iron sight kan du inte röra dig, utan du blir i princip fastfrusen på den punkten du står och istället kan du manuvrera din karaktär åt olika håll. Detta medför givetvis också att sitter du inte bakom skydd så kan det gå jävligt illa. Utöver detta, så kan även Airborne’s iron sight funktion vara förbannat frustrerande då du t ex kan missa tack vare att ditt vapen inte har fått några uppgraderingar – vilket gör att de vapen du inte lyckats uppgradera blir mer eller mindre värdelösa. Vilket är synd.

Edit: efter att en polare lirat spelet upptäckte denna att det gick visst att gå även om man hade iron sightet uppe – genom att hålla in shift-knappen. I mina öron låter detta otroligt jävla grötigt och varför de har slängt in detta i spelet är helt obegripligt.

Så, slutligen; det kunde ha blivit så jävla bra, men det blev ju tyvärr inte det. Förhoppningsvis lyckas kanske EA så småningom göra ett Medal Of Honor som verkligen är så pass bra som det förtjänar att vara.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>