Darksiders

Sedan tidens begynnelse har Himmelens och Helvetets arméer utkämpat ett oändligt krig. Dragna till konflikten var Det Förkolnade Rådet – ett väsen bunden till uråldriga lagar, för att bevara order och balans. Med tiden började Himmelen och Helvetet att hedra Rådet och dess lagar, då ingen stod över den kvicka och fasansfulla rättvisa Rådet’s väktare – ett brödraskap kallat De Fyra Ryttarna – medförde. Mitt i tumultet började de första människorna komma till. Rådet förutsåg att de här veka, men kunniga varelserna skulle bli väsentliga i Balansen. Således namngavs ett tredje kungadöme – Människans Kungadöme. Av order ifrån Rådet skapades vapenvila mellan Himmelen och Helvetet. Den mäktiga pakten blev bunden med sju förseglingar, som skulle bli brutna vid den utsatta tiden då Människans Kungadöme stod redo för Slutkriget – en strid som skulle medföra balans och bestämma det slutgiltiga ödet för de tre kungadömena…

Arméer av demoner och änglar börjar att falla ner på Jorden och den slutgiltiga striden börjar. Mitt i kaoset blir Kriget – en av De Fyra Ryttarna – inkallad till Jorden för att skapa order. Men vid hans konfrontation av Abaddon, generalen över Himmelens armé, upptäcker Kriget att hans bröder – Döden, Pesten och Svälten – inte anlänt och att den sjunde förseglingen inte blivit bruten. Snett därefter blir Kriget besegrad och dragen inför Det Förkolnade Rådet – som pekar ut honom för att vara den ansvarige för att Apokalypsen inträffade för tidigt. Rådet dömmer honom till döden, men Kriget kräver att få en chans att hitta den ansvarige, rentvå sig själv och att återställa balansen. Rådet går med på Kriget’s krav och skickar iväg honom tillsammans med en av sina övervakare, som inte låter sig bli stoppad av någonting…

Darksiders – som från början hade Wrath Of War som undertitel – har fått ganska ljumna recensioner och kommentarer kring sig. Vissa säger att det är en Zelda-klon med element ifrån exempelvis God Of War och att spelet i sig inte är speciellt bra, medans andra har den motsatta åsikten. Jag är en av de senare personerna – mycket tack vare att jag fucking älskar hack ‘n slash spel i stuk med God Of War (även om Darksiders inte riktigt är lika blodigt och våldsamt som GoW). Gameplayet liknar GoW mycket och igenom spelet plöjer man igenom otaliga mängder fiender och hackar dem till småslamsor, samtidigt som man emellanåt måste stanna upp och klia sig i huvudet en stund för att kunna luska ut hur man ska ta sig vidare i spelet tack vare olika halvknepiga (emellanåt) pussel.

Grafiken är inte så mycket att tala om – den ser bra ut, men inte så där pass dundersnygg att man får ståfräs av den. Kontrollerna är rätt typiska för den här typen av spel och även om jag tyckte att de var smådryga till en början så vande man sig hyfsat snabbt vid dem. Voiceactingen och ljudeffekterna är topnotch. Det kombinerat med cutscenesen gav mig en viss filmaktig känsla över spelet och jag tror att om bara rätt personer står bakom det hela, så hade nog Darksiders kunnat bli en riktigt, riktigt schysst film. Fast, det lär vi aldrig få se…

Nåväl. Jag tänker inte vara speciellt långrandig med den här recensionen utan avrundar det hela med; Darksiders är lätt ett av de bästa spelen ifrån 2010 och jag kommer troligtvis att lira igenom det fler gånger. En uppföljare är dessutom under utveckling och beräknas att släppas år 2013 – såvida inte jorden går under innan dess dvs…

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>