Dead Space

Dead Space tar vid ett par minuter efter det att prequel-filmen slutar. Efter att ha mottagit en nödsignal från USG Ishimura skeppet skickar Concordance Extraction Corporation (CEC) ut skeppet USG Kellion för att undersöka signalen. När besättningen på Kellion försöker att docka Ishimura inträffar krångel och skeppet kraschar in i Ishimura och får svåra skador.

Kellion’s besättning – bestående av reparatören Isaac Clarke (spelarens karaktär), teknikern Kendra Daniels, officeren Zach Hammond och två icke namngivna personer – beger sig in i Ishimura för att ta reda på vad som egentligen försigår. Strax efter att de tagit sig in i skeppet blir de attackerade av blodtörstiga groteska monster som slaktar allihop utom Isaac, Kendra och Zach.

Det är nu upp till Isaac att fixa olika system för att se till att de överlever och kan ta sig ifrån skeppet. Samtidigt som han måste koncentrera sig på att överleva monstrenas attacker och att fixa de olika systemena ombord letar han efter sin flickvän Nicole som var ombord på Ishimura.

När Dead Space filmen och spelet precis släppts fick jag höra av en polare att det var ett rätt schysst actionlir. Så jag införskaffade både film och spel. Jag såg filmen och tyckte den var råbra. Jag installerade spelet och.. tyckte kontrollerna var bökiga och att kameravinkeln var lite sisådär. Efter mycket krångel, tid som spelet legat och samlat damm och ett stort ointresse av att klara ut det har jag äntligen fått ur tummen där solen inte skiner och har faktiskt klarat ut det.

Mitt slutgiltiga tycke om spelet är att det är ett riktigt bra survival-horror/action lir. Spelet blir egentligen aldrig så där skitläskigt, men det har sina stunder då man hoppar högt då någonting helt plötsligt utan förvarning dyker upp från ingenstans. Action – och för att inte tala om blod – är det jäkligt gott om, så den blodsugne lär inte bli besviken. Storyn – som breder ut sig över både en film och ett spel – är välutvecklad och innehåller en rejäl twist i slutet av spelet som fick mig att lyfta högt på ögonbrynen. Voiceactingen är trovärdig och väl genomförd. Grafiken håller dagens standard och jag har ingenting att klaga på om den iaf.

Det enda jag har gnälla på är kameravinklarna. Kontrollerna kan jag se mellan fingrarna med då man vänjer sig rätt fort vid dem. Kameravinklarna hemsöker dig emellertid hela spelet igenom. I många strider där det hettar till och du blir omgiven av monster från alla håll och kanter och måste göra snabba drag för att klara dig ur situationen något så när helskinnad så hinner inte kamerajäveln med och det hela kan sluta med att du får ta emot ett antal smällar. Men det är också det enda jag har att gnälla på när det gäller Dead Space.

En sak som ett par stycken som lirat Dead Space har påpekat är att vapnena suger röv bortom all kännedom. Jag kan visserligen hålla med om att de inte är något vidare i början, men när man väl har uppgraderat dem lite grann så fimpar man det mesta med två skott.. typ.

Dead Space erbjuder – som i princip alla andra survival-horror/action lir – att du kan spela om spelet minst en gång till med din gamla utrustning. Utöver detta får du även en del andra godsaker som hjälper dig under din andra runda i Dead Space universumet.

Det sista jag har att säga om Dead Space är att det är ett spel man absolut ska spela igenom om man har fetish för survival-horror/action lir. Eller bara vill spela någonting jävligt blodigt.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dead Space

  1. Pingback: Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Dead Space: Aftermath

  2. Pingback: Dead Space 2 | Usel Avsmak

  3. Pingback: Dead Space: Extraction | Usel Avsmak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>