X-Men Origins: Wolverine

När det kommer till spel baserade på filmer, och vice versa, brukar det stinka skit lång, lång väg. X-Men Origins: Wolverine är en helt annan historia. Spelets utvecklare, Raven Software, har valt att förlänga vissa delar från filmen i spelet och ta bort vissa delar helt och hållet. Resultatet? Ett hack ‘n slash spel utan dess like med litervis av blod, ultravåld och annat skoj.

Storyn är skitknepig att berätta utan att spoila hälften, men du som spelar antar givetvis rollen som Logan (aka Wolverine) och får följa med honom under en aktion i Afrika tillsammans med Team X, ett par år bakåt i tiden, till hans inblandning i Weapon X projektet och hans följande minnesförlust.

Gameplayet är ganska standard med hack ‘n slash principen, där du ska slakta dina fiender för att få experience för att levla upp Logan/Wolverine, för att sedan uppgradera exempelvis dina specialattacker, klor och komboattacker. Utöver allt hackande och slashande får även spelaren bita i något så när lättlösta problem.

Grafiken är riktigt snygg och cutscenesen är snyggt animerade, men spelet innehåller buggar lite här och var vilket kan medföra irritation för den petige. Voiceactingen är bra och uppfyller dagens standard.

Spelets största handikapp är dess korta längd och att det blir ganska upprepande efter att ha spelat igenom runt halva spelet. Jag hade gärna sett att spelet varit ett par banor längre och gett mig lite mer speltid, samt haft lite mer variation i händelseförloppet.

Men spelets brister lyfts upp ganska smidigt av de goda, så spelet landar inte platt utan hackar sig vidare i ett rasande tempo. Jag gillade hur som helst det här spelet riktigt mycket. Moralkärringar, släng er i väggen.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 2, Playstation 3, Wii, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>