Shank

Shank’s story är uppdelad på två delar; ena utspelar sig i singleplayer kampanjen och den andra i co-op kampanjen – som utspelar sig före singleplayer kampanjen. Jag har emellertid inte spelat co-op kampanjen och har inga direkta funderingar på att göra det. Co-op kampanjen ska iaf utspela sig under den tiden då Shank var en hitman för en maffiafamilj tillsammans med sin polare Falcone.

Singleplayer kampanjen tar vid 7 år efter co-op kampanjen. Shank – som blivit förådd av maffiafamiljen han tjänade för och som dödade hans flickvän Eva – stövlar in på en bar med hämnd i sinnet och frågar bartendern vart han kan hitta brottaren The Butcher. Efter att ha vänt upp och ner på stället beger han sig efter The Butcher och de som står ansvariga för hans flickväns död.

Storyn är rätt klassisk och vi har sett den många, många gånger i tidigare spel och filmer – och, well, den fungerar alldeles utmärkt. Spelet ses ifrån sidan som i de gamla klassiska spelen ifrån NES, SNES och Sega och har en tecknad textur vilket gör att spelet liknar en våldsam animerad film, bitvis. Spelets actiondel är massiv och det inträffar nästintill aldrig att du inte slår eller skjuter på någon.

Spelets kontroller är däremot helt värdelösa. Knapparna är satta långt ifrån varandra vilket gör att spelkänslan blir helt åt helvete på PC versionen, vilket gjorde att (iaf jag) bytte om dem så att de satt mer tätt ihop. Idioten som konfigurerat knapparna ifrån början borde få sparken. Sedan har vi Shank’s animationer i spelet, vilket gör att vissa moment (t ex när du skjuter med hagelgeväret) blir utdragna och medför ofta att du åker på en smäll – vilket blir sjukt frustrerande i längden då man möter massivt med fiender på varenda bana. Att spelet dessutom är grissvårt bitvis gör inte saken bättre. Vissa bossar är helt fanatiskt svåra (exempelvis sista bossen fick mig att nästan slänga tangentbordet åt helvete) och sparkar din röv härifrån till Jupiter vilken dag som helst. Shit.

Nåväl. Shank är i helheten ett schysst litet spel, men kunde ha varit ännu bättre. Men gillar man side-scrolling spel med en hel del krut i sig tycker jag att man ska ta sig ann det.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Xbox 360 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Shank

  1. Pingback: Shank 2 | Usel Avsmak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>