BloodRayne

Året är 1933. Halv-vampyren Rayne (spelaren) blir rekryterad till Brimstone Society – en grupp som försöker att förgöra alla vampyrer på jorden – och blir ivägskickad till Mortton, Louisiana, tillsammans med sin vän och mentor Mynce för att undersöka de mystiska händelserna som nyligen inträffat där.

Ett par år senare blir Rayne ivägskickad till Argentina för att ta itu med en rad tyska officerare, som ingår i Gegengheist Gruppe (G.G.G.), men börjar snart att finna kopplingar till händelserna i Mortton…

BloodRayne är nu mer en klassiker bland hack ‘n slash spelare och, well, jag är ju inte sämre än alla andra och gillar det… men har också några klagomål på det, även om jag respekterar dess ålder. Exempelvis är auto aim systemet helt okej oftast, men det finns stunder (exempelvis under slutstriden) då jag helst hade sett att man kunnat sikta själv. En annan sak som är jävligt irriterande är att man inte har några som helst save features under banorna, utan får endast spara mellan varje bana. Varför? Jag begriper det inte. Problemet jag har med detta är att dör man i slutet av en bana, då får man köra om aaaaaaallt under den banan – detta blir ett STORT jävla frustrationsmoment under de senare banorna som, faktiskt, kan vara halvknepiga att ta sig igenom tack vare starka fiender i större mängder.

BloodRayne är ett jävligt bra spel i det stora hela dock och det är synd (tycker jag) att det inte fått fler uppföljare än bara en (om vi bortser ifrån de fristående titlarna BloodRayne: Betrayal och BloodRayne: The Shroud). Jag tror att BloodRayne hade behövt sig en remake och en rejäl uppiffning nu, nästan 10 år efter dess release, så dessa småfel (som är ett par fler än vad jag har räknat upp här) kan fixas till och så att spelet kan få sig en fräschare look – så att säga.

Men har man nu råkat missa BloodRayne av någon konstig anledning så tycker jag att man ska ta ann sig utmaningen och plöja igenom spelet – det är definitivt värt.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 2, Xbox och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>