The House Of The Dead

AMS agenterna Thomas Rogan och G skickas ut på ett uppdrag den 18 December, 1998, för att undersöka ett panikslaget telefonsamtal ifrån Rogan’s fästmö, Sophie Richards, och en rad mystiska försvinnande vid Curien Herrgården – Dr. Curien’s hem och laboratorium. Vid deras ankomst till herrgården upptäcker Rogan och G ganska snabbt att allting inte står rätt till och de beger sig in i den gigantiska herrgården för att leta reda på Dr. Curien och stoppa honom och hans armé av de odöda…

Vad finns det att säga om The House Of The Dead egentligen som inte redan har sagts? Ehrm… ingenting egentligen. Men här följer en kort resumé av spelet:

Grafiken ser förjävlig ut och påminner om LEGO. Ljudet låter rätt stelt och ihåligt och voiceactingen är skrattretande uselt. Men.. gameplayet. Gameplayet är spelets starkaste kort och det spelar ingen roll hur uråldrigt allt annat i spelet är, gameplayet är helt suveränt i THOTD – och dess uppföljare. Att peppra sönder diverse olika sorters döingar på löpande band utan att få vila en enda sekund är hur jävla underhållande som helst och det är ett sånt där spel man kan spela hur många gånger som helst.

Om man nu har råkat missa THOTD så tycker jag absolut att man ska införskaffa det och lira igenom det – det tar inte speciellt lång tid om vi säger så (spelet är totalt 4 banor ”långt”) och tar typ en halvtimme att lira igenom. The House Of The Dead har också fått sig en filmatisering av den ökände Uwe Boll – vars film fick en uppföljare. Ni finner recensioner på båda filmerna här och här. Enjoy.

Det här inlägget postades i PC, Retro och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>