The House Of The Dead 2

Den 26 Februari, 2000 – tretton månader efter incidenten vid Curien Herrgården – sätter den hemliga internationella byrån AMS igång en utredning på Curien fallet för att försöka förhindra en liknande epidemi. Men när det plötsligt börjar inträffa mystiska händelser i den italienska staden Venice – AMS agenten G’s sista kända position, som dessutom har försvunnit – skickas agenterna James Taylor och Gary Stewart, tillsammans med agenterna Amy Crystal och Harry Harris in för att undersöka vad som pågår och evakuera civila. Väl på plats hittar James och Gary G levande, men skadad. Efter att ha fått information av honom beger de sig iväg efter Caleb Goldman – ägaren av det framstående DBR Corporation och som finansierade Dr. Curien’s experiment. Dessvärre har Goldman ett och annat ess i rockärmen för de två AMS agenterna – vilket de kommer bli varse om…

The House Of The Dead 2 är, för mig, nästan lika klassiskt som det första THOTD. Dels för att jag spelade det som ung och dels för att det är det enda THOTD spelet jag faktiskt har spelat på en arkadmaskin. Gameplayet är likadant som det första spelets, fast med förbättrad grafik (som fortfarande ser ganska kantigt ut), förbättrad voiceacting (som fortfarande är skrattretande stel emellanåt) och.. eh.. nya banor, zombies och bossar. Och så är det en bana längre än det första spelet – yay!

Och får man inte nog av zombie-dödandet i THOTD2, så kan man alltid försöka leta reda på The Typing Of The Dead – som är THOTD 2, fast istället för att du pepprar sönder zombies med pistol så skriver du för att döda dem. Och yeah, jag har lirat igenom det spelet ett x antal gånger också, men skippar det för tillfället och koncentrerar mig på The Real Deal. THOTD2 är iaf en värdig uppföljare till den, sjukt klassiska, arkadshootern och går definitivt att nöta igenom många, många gånger.

Det här inlägget postades i PC, Retro och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>