The House Of The Dead III

Året är 2019. Civilisationen har kollapsat och en stor del av världen har blivit övertagen av de odöda. Ex-AMS agenten Thomas Rogan och hans team med vältränade kommandosoldater undersöker EFI Research Facility, som kan vara kopplad till världskollapsen. Kontakten med Rogan och hans team bryts och två veckor efteråt beger sig Thomas’ 19 åriga dotter, Lisa, och Rogan’s gamla partner G till platsen, beväpnade med hagelgevär för att leta reda på honom…

Tredje delen i The House Of The Dead serien släpptes först 2002 till arkadmaskiner, för att 2003 bli portad till Xbox, PC 2005 och till Wii 2008 (i en kompilation tillsammans med The House Of The Dead 2). Spelet har uppdaterad grafik, inte lika stel voiceacting och en bunt nya grejer åt spelaren som gör att spelet skiljer sig lite grann ifrån de två första spelen. Exempelvis har man i det här spelet ett hagelgevär istället för pistol och man har även en autoreload aktiverad automatiskt, vilket innebär att man inte behöver ladda om själv (även om det alternativet också finns).

På Xbox, PC och Wii versionerna tillkom det även ett till sorts gamemode – Time Attack – där spelarens liv är i form av en timer som börjar på 45 sekunder. För att överleva igenom spelet gäller det helt enkelt att få så höga ratings på dina kills som möjligt, plocka klockor i bakgrunden, lyckas rädda G i räddningssituationer (som är en ny grej i spelet för övrigt) och få slut-på-banan bonusar. Tar man skada av en zombie dras 7 sekunder, projektiler drar 5 sekunder och bossar drar av 15 sekunder per smäll. Varje gång man lyckas stunna bossen får man 10 sekunder och varje träff ger 2 sekunder och kräver ingen stun. Om timern når 0 är spelet slut – ungefär som att man förlorar alla sina continues i vanliga game modet.

Tredje spelet skiljer sig inte avsevärt ifrån de två första spelen, men några förändringar/förbättringar finns givetvis där. Men samtidigt så är The House Of The Dead III inte alls lika klassiskt som de två första spelen, även om det är en bra arkadshooter. Om man inte får nog av zombiedödandet av de här tre spelen kan man leta runt lite och har man tur kanske man finner det fjärde spelet i serien – som dessvärre hittils bara släppts på arkadmaskin. Mer info finner ni här om det.

Det här inlägget postades i PC och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>